Rafa optimistisk foran møtet med Chelsea

Rafael Benítez optimistisk for kampen mot Chelsea på Stamford Bridge selv om Liverpool står med kun en seier på 22 kamper der, mens Chelsea er ubeseiret på 75 hjemmekmaper i ligaen.

Rafael Benítez innrømmer overfor Liverpool Daily Post at spillet må forbedres dersom det skal lykkes Liverpool å ta tre poeng på Stamford Bridge i morgen. De røde har kun vunnet én av de seneste 22 kampene borte mot Chelsea, og har mislyktes med å score på syv besøk under Rafa. 3-0-seieren mot Sunderland forrige lørdag var Liverpools første ligaseier siden "Boxing Day". Selv med Fernando Torres skadet, har Benítez tro på at Liverpool kan heve seg og bryte Chelseas rekke på 75 ligakamper på rad hjemme uten tap.
- Jeg tror vi kan klare det, uttaler Benítez. 

- Vi har vist i ulike kamper at vi er kapable til å klare det. Når man spiller mot et topplag, er det klart at man må spille bra. Det er veldig vanskelig å spille dårlig og vinne mot et topplag.

- Jeg tror også spillerne har selvtilit til å klare det. Men de må spille bedre enn de har gjort i det siste. Mot topplagene må man spille virkelig bra hvis man skal få noe igjen.

- Karakterstyrke er alltid viktig, men mot topplagene må man vise alt, karakterstyrke og kvalitet. Jeg tror vi kan vise det.

Liverpool ligger på 5.plass, poenget bak Everton som innehar 4.plassen.
- Vi kjemper om 4.plassen. Hvis vi beseirer Chelsea, kan vi kanskje tenke på 3.plassen. Hvis ikke, så begynner vi å gå opp for kamper, og det vil bli langt vanskeligere.

- Vi var veldig nær å vinne noen av de kampene vi har spilt uavgjort, mot West Ham fortjente vi ikke å tape.

- Ser man på statistikken, så viser den dårlig form. Men i 2. omgang mot Sunderland scoret vi tre mål og holdt buret rent. Vi viste at vi besitter kvalitet.

- Hvis vi får tre poeng mot Chelsea, så vil det i form av selvtillit være godt for laget.

Liverpool har fremdeles til gode å vinne borte mot topplagene under Rafael Benítez.
- Vi har ikke manglet troen når vi har reist dit, uttaler han.

- Vi hadde en kamp da vi tapte og spilte virkelig godt. I den siste kampen i Carling Cup, inntil Crouch ble utvist, var vi virkelig nære.

- Men når man møter Chelsea, så er det ikke enkelt. Det er viktig å være fokusert på å ikke gjøre feil. Man vet alltid at små detaljer er viktig mot topplagene, spesielt på bortebane.

Foruten Torres, så må Andriy Voronin, Daniel Agger og Alvaro Arbeloa stå over kampen med skade, mens Xabi Alonso soner karantene. Javier Mascherano kom først i går tilbake fra privatlandkamp i Los Angeles, og Benítez må vurdere om argentineren er spilleklar etter den lange reisen.  Benítez kan også komme til å fortsette med Martin Skrtel ved siden av Sami Hyypiä i midtforsvaret og Jamie Carragher på høyre back. For øvrig finnes det en mulighet for at Fabio Aurelio blir friskmeldt av leggskaden.
- Jeg må se hvordan spillerne er. Vi har ikke mange valgmuligheter, forteller Rafa.

- Vi har spilt mot Chelsea mange ganger siden jeg kom til klubben. Det er en god ting fordi det betyr at man kjemper om trofeer, uttaler Bénitez til Liverpool Echo.

- Vi har møtt dem to ganger i semifinalen i Champions League, i FA-cupen og i Carling Cup. Kanskje lykken vil snu for oss i ligaen denne gang, og vi vil vinne.

Hellet var definitivt ikke på Liverpools side på Stamford Bridge forrige sesong. De røde dominerte og traff stolpen, og kun en flott scoring fra Didier Drogba skilte lagene. I møtet mellom lagene på Anfield denne sesongen var dommer Rob Styles i det gavmilde hjørnet og forærte Chelsea et feilaktig straffespark.
- Jeg tror det vil bli annerledes denne gang, sier Rafa.

- Vi fortjente mer fra kampen på Anfield. Cupkampen ble annerledes fordi vi fikk en mann utvist. Chelsea scoret mot slutten. Jeg tror ikke sluttresultatet reflekterer hva som skjedde.

- Vi har lært flere ting fra disse kampene. Derfor tror jeg det vil bli en annerledes kamp denne gang.