Rafa risikerer ikke nøkkelspillere

Benítez kommer ikke til å ta unødvendig sjanser med lagets beste spillere mot Birmingham. Alex McLeish tror Birmingham kan slå tilbake etter stortapet mot Villa.

Rafael Benítez innrømmer at han vil være forsiktig med å bruke noen av lagets viktigste spillere i kampen mot Birmingham. Oppgjøret på St. Andrews kommer midt i mellom to semifinalekamper mot Chelsea, og ønsker ikke å risikere skader på nøkkelspillere før det meget viktige returoppgjøret på StamfordBbridge førstkommende onsdag. Både Fernando Torres og Steven Gerrard skal ha spurt om å få spille mot "The Blues.
- Alle ønsker å spille samtlige kamper. Jeg snakket med to eller tre av de største navnene, og de sa: "Jeg ønsker å spille, jeg ønsker å spille", men jeg må analysere hver enkelt og så avgjøre, forteller Benítez.

- Det viktigste er laget og klubben, så jeg kan ikke si "ja" til alle. Det vil bety at jeg tar sjanser, og jeg ønsker ikke å ta sjanser.

- Men spillerne ønsker å spille så mye som mulig. Det viser karakteren og mentaliteten i laget.

Liverpool stilte med et svekket lag i 2-0-seieren mot Fulham, og Rafa føler at det er en sjanse for spillerne som vanligvis ikke får så mye spilletid, til å vise seg frem og kjempe om en plass på laget i en eventuell Champions League-finale.
- Jeg har sagt at det er viktig for alle å spille bra, vise kvalitet og være klar. Man vet aldri når man for bruk for dem.

- Uansett hvem som spiller mot Birmingham og helgen etter mot Manchester city, så må de spille bra. De kan til og med ha en sjanse til å spille i finalen.

- Vi viste mot Fulham at vi har en sterk nok spillerstall til å vinne slike kamper. Vi kommer til å forsøke, mer eller mindre, å gjøre det samme denne gang.

- Vi kommer til å benytte andre spillere og forsøke å vinne. Vi ønsker å sikre oss fjerdeplassen.

- Vi kommer igjen til å bruke hele troppen, men også velge ut lag for å vinne i Birmingham. Vi gjorde det samme mot Fulham, og vant.

- Jeg vet det har kommet kritikk mot hva vi gjorde mot Fulham. Men klubbene har 38 kamper å spille hver sesong. Så man er ansvarlig for sin egen lykke. Jeg mener 38 kamper er nok til å være suksessfull eller ikke.

- Birmingham skal slå tilbake
Birmingham ligger plassert under nedryksstreken, men har kun ett poeng opp til Bolton og Reading på sikker plass. "The Blues" ønsker å gjøre alt for å rette opp inntrykket fra det smertelig 1-5-tapet i lokaloppgjøret mot Aston Villa forrige helg. De har kun innkassert to ligaseire på de siste 16 kampene (2-7-7). Hjemme er imidlertid formen langt bedre med kun tap for Chelsea (0-1) på de ti siste kampene (3-6-1). I ligaen står Birmingham bokført med fem seirer, syv uavgjorte og fem tap på St. Andrews. De øvrige hjemmetapene har kommet mot West Ham (0-1), Manchester Utd (0-1), Aston Villa (1-2), Portsmouth (0-2).
- Villa-kampen er historie, og det er ingenting vi kan gjøre med det nå, uttaler Birmingham-manager Alex McLeish til BBC.

- Men vi har fremdeles en god mulighet til å beholde plassen. På lørdag ønsker vi at spillerne skal finne fram det ekstra i form av kvalitet ute på banen, men vi behøver også at fansen er positive.

- Vi går til kampen for å prøve å slå tilbake, noe vi har vist rikelig av denne sesongen.

Selv om Benítez har varslet at han kommer til å hvile flere førstespillere, så tror Alex McLeish at "The Blues" likevel står overfor en formidabel oppgave.
- Rafael Benítez har bygget en av de beste spillerstallene, ikke bare i UK, men i Europa, og hvem som helst av dem tror jeg kan få plass på de fleste lagene i Premier League.

- Folk fortalte meg at Tottenham ville ta det roligere fordi de hadde vunnet ligacupen. Det var også et annet lag vi møtte og de samme beskyldningene ble fremmet overfor dem. Det handler ikke om hvordan det andre laget fremstår, men hvordan vi opptrer.

Birminghams fem siste kamper:
22/3 Reading.............(B) 1-2
29/3 Manchester City..(H) 3-1
 5/4 Wigan................(B) 0-2
12/4 Everton..............(H) 1-1
20/4 Aston Villa..........(B) 1-5