Rafa skamroser Gerrard

Den 29.november vil det være ti år siden Steven Gerrard debuterte for Liverpools førstelag. I den anledning benytter manager Rafael Benitez sjansen til å skamrose sin kaptein.

- Steven Gerrard blir stadig bedre, og jeg er sikker på at vi har mye mer i vente fra den kanten i fremtiden. De siste sesongene har han forbedret seg taktisk, på grunn av at han har spilt i flere ulike posisjoner. For meg fremstår han som den beste offensive midtbanespilleren i verden for øyeblikket.

Dette sier manager Rafael Beitez om sin lagkaptein til Liverpoolfc.tv i dag.

- Jeg vet Jamie Carragher har sagt at han ikke vil bytte Gerrard med noen spiller i verden, og jeg må si meg enig i det. Når det gjelder fotballkvaliteter kan du alltids bytte en spiller mot en annen, men når man ser helheten i kvalitet, mentalitet og oppofrelse ville jeg ikke ha byttet Steven med noen, legger han til.

- Jeg vet hvor målbevisst han er. Som oss andre ønsker han å vinne Premier League, og forhåpentligvis går den drømmen i oppfyllelse med det første.

- I moderne fotball er det uvanlig å se spillere bli i samme klubb i ti år, slik Steven har vært i Liverpool nå.

- På grunn av presset som er på managerne, og på grunn av alle pengene som blir brukt, forandrer lagene spillerstall hele tiden. Det faktum at Steven har vært i Liverpool så lenge sier noe om hans kvaliteter og hans mentalitet.

- Jeg visste om Gerrard før jeg kom til Liverpool, men det er ikke før du ser ham i aksjon på treningsfeltet at du virkelig skjønner hvor god han er. Jeg oppdaget raskt at han var virkelig god teknisk, veldig sterk og en som ga alt på hver treningsøkt. Hans oppofrelse hver gang han går på banen er fantastisk.

- Steven har gitt meg mange gode minner på fotballbanen de siste årene, men for meg er det likevel hans påvirkningskraft som lagkaptein som står frem som det viktigste. Vi kommer aldri til å glemme scoringene hans mot Olympiakos, West Ham og AC Milan, men det er måten han går foran med et godt eksempel på som kanskje er det mest imponerende.

- En kaptein må prestere i kamp, samtidig som han må gå foran med et godt eksempel også utenfor banen. Han må hele tiden presse sine lagkamerater til å yte maksimalt. Steven har alle disse kvalitetene, og det gjør han til en fantastisk kaptein for dette laget, avslutter Benitez.