Rafa slipper til reservene mot PSV

Rafael Benitez bebuder store utskiftninger på laget til tirsdagens Champions League-kamp mot PSV i Eindhoven. Det betyr at mange av de som til daglig sliter benken får en sjelden sjanse.

De røde er allerede sikret avansement fra gruppe D, og Liverpool-manageren har derfor mulighet til å hvile spillere selv om man utvilsomt ønsker å vinne gruppa.

Sky Sports tror at faste spillere som Steven Gerrard, Jamie Carragher, Dirk Kuyt, Jose Reina og Alvaro Arbeloa kan bli hvilt, noe som vil gi sjansen fra start for karer som Lucas Leiva, Ryan Babel, Yossi Benayoun, David N'Gog og reservemålvakt Diego Cavalieri. Unge spillere som Stephen Darby og Jay Spearing kan også få en sjelden sjanse på førstelaget.

- Det er vanskelig å si nå hvem som vil spille i Eindhoven, men det er klart at vi kommer til å gjøre flere forandringer. Men vi kommer uansett til å ta med oss flesteparten av de faste spillerne i tilfelle skader, siteres Benitez.

- Spillerne spiller flere kamper nå til dags. Kuyt, Carragher og Arbeloa har alle spilt svært mange kamper denne sesongen. Men vi må uansett sende avgårde en tropp med fire lokale spillere, på grunn av UEFA sitt reglement, så det blir ikke enkelt å komponere troppen.

- Vi kan selvsagt ikke benytte unge spillere som ikke er på listen vi har registrert for turneringen, så det er begrenset hvor mange endringer vi kan gjøre. Men Lucas vil spille. Folk har kritisert ham i det siste, men han har jobbet hardt, og er en spiller med gode holdninger som vil bli svært viktig for oss med tiden.

Benitez anser PSV som en trussel, fordi de spiller for en plass i UEFA-cupen.

- Det er fortsatt mye som står på spill i denne kampen. Det er viktig for PSV og Marseille å sikre seg poeng for å komme med i UEFA-cupen. Det vil bli vanskelig for Marseille mot Atletico Madrid, ettersom Atletico er veldig farlige på kontringer. PSV behøver også seieren, og vil prøve å gjøre det vanskelig for oss. De besitter mange kvaliteter, de har hurtighet og spiller på hjemmebane.

For Liverpool er det viktig å vinne gruppen, for å få en potensielt svakere motstander når cupspillet begynner.

- Det er vanskelig å vite om det er best å vinne gruppen eller å bli nummer to. Vi kan ikke møte et engelsk lag i neste runde, og det reduserer mulighetene, sier Benitez.

- Studerer man gruppene kan vi komme til å møte lag som Juventus og Real Madrid selv om vi vinner vår gruppe. Det er også sjanser for å møte Lyon eller Bayern München, så det er veldig vanskelig å vite hva som er best.

- Det beste ved å vinne gruppen er at du spiller den siste kampen i neste runde hjemme på Anfield, noe som vil være viktig for oss.