Rafa stoler på Pepe

Søndag slettet Pepe Reina enda en av Ray Clemence sine klubbrekorder. Manager Rafael Benitez legger ikke skjul på at han stoler fullt og helt på sin sisteskanse foran kveldens kvartfinale.

Jose Reina måtte tåle en del kritikk for dårlig feltarbeide da Liverpool tapte på Old Trafford nylig, men i søndagens Merseyside-derby holdt spanjolen igjen nullen. Dette var målvaktens 100.ligakamp for de røde, og i 54 av disse har han unngått baklengs. Dermed overtok han enda en klubbrekord fra Ray Clemence.

Rafael Benitez er meget godt fornøyd med sin keeper, og er fortsatt villig til å gi ham frie tøyler i feltarbeidet.

- Alle vet at Clemence var en utrolig keeper, men Reinas statistikk er enda bedre. Pepe gjør av og til noen feil, men jeg foretrekker en keeper som tørr å gjøre feil. En keeper som er modig nok til å komme ut fra linja for å fange eller bokse vekk ballen. De fleste keepere velger å holde seg på linja. Det ser kanskje bedre ut, men de vil slippe inn flere mål som en følge av at de ikke går ut for å håndtere høye baller. Pepe leser spillet og prøver å være i forkant av ting, mener Liverpool-manageren.

- Man skal lete lenge for å finne mange keepere i verden som er bedre enn Pepe, og han er fortsatt bare 25 år. Han er som en sweeper for oss. Han snakker med sine forsvarere og starter kontringer med presise igangsettinger. Han er også veldig sterk rent mentalt, uttalte Benitez på gårsdagens pressekonferanse.