Rafa stolt over kvartett

Det faktum at Liverpool har flere spillere i Spanias landslagstropp enn hva Real Madrid og Barcelona har, gjør Rafael Benítez stolt.

Med fire av Liverpools spillere tatt ut i Spanias landslagstropp, har Liverpool flere spillere i troppen enn hva som er tilfellet for de spanske storklubbene Real Madrid og Barcelona. Dette hevder Benítez, overfor Liverpools offisielle hjemmeside, som naturlig nok vil støtte sitt fedreland under sommerens fotball-EM, er meget positivt.

- Jeg vil støtte Spania, selvsagt, fordi de har gode spillere, inklusive de fra denne klubben. Som manager for en engelsk klubb er det å se spillere på landslaget veldig viktig. Å se så mange av våre spillere i Spanias tropp, gjør at jeg føler vi må være stolte fordi det er en spesiell situasjon som er veldig bra for oss.

- Det betyr at vi henter spillere av kvalitet som er gode nok til å spille internasjonal fotball, hvilket er veldig positivt. De fire Liverpool-spillerne som har blitt tatt ut har vist hvilken kvalitet de har. Vi vet at Iker Casillas er en veldig god målvakt, men for meg er Pepe Reina like god.

- Arbeloa vil få muligheten fordi han kan spille i mer enn en posisjon, og han har mer erfaring nå. Og Xabi vet vi er en toppklassespiller som kan være på nivå med de andre midtbanespillerne. Til slutt har vi sett hvor god Torres kan være gjennom foregående sesong.

- Spania innehar mye kvalitet. Alle snakker om det faktum at de aldri har vunnet noen stor turnering, men statistikk er der for å motbevises; kanskje er dette deres tur, undres Rafa.

Det virker ikke usannsynlig at de fleste scousere vil støtte Spania til sommeren. Dette anser Benítez for å være særlig gøy, da en ny generasjon Liverpool-fans er i ferd med å vokse opp i Spania.

- Første år her vant vi Champions League og mange folk i Spania støttet oss i finalen og de andre kampene. Jeg tror det er mange i Spania som støtter oss. Alle har en førsteklubb; Barcelona, Real Madrid, Valencia, Villareal, hvem som helst; og deres andre klubb nå er vanligvis Liverpool.

Rafas tanker om at Anfield er noe spanjoler opplever som stadig mer interessant støttes av den populære journalisten Guillem Balague som ved samme side siteres på følgende:

- Interessen for Liverpool har vokst jevnt i Spania siden Benítez først ankom Anfield. Det faktum at manageren til Liverpool Football Club var en spanjol, fikk alles oppmerksomhet. Og så kom spanske spillere som Luis García, Xabi Alonso, Josemi og Antonio Nunez. Det økte interessen ytterligere.

- Denne sesongen har interessen eskalert til et helt nytt nivå, og det kan man takke én mann for; Fernando Torres.