Rafa støtter Keane

Liverpools manager er sikker på at man nå ikke ser den virkelige Robbie Keane, og at gjennombruddet kommer vis man greier å skape sjanser for iren. Adam Hammill en joker i januar?

- Må ha selvtillit
Robbie Keane kostet £20M i sommer, og når man har begynt på desember har spissen scoret fire mål og fullført kun tre kamper. Det at en skuffet Keane blir tatt av banen er blitt en gjenganger. Det virker som om Liverpool sliter med å finne den rette partneren til 28-åringen, som fungerte meget bra sammen med en stor og ballsikker Dimitar Berbatov i Tottenham. Foran Dirk Kuyt i gårsdagens kamp mot West Ham slet iren veldig med å komme med i spillet og i det hele tatt være i nærheten av sjanser.

- Jeg tror han vil bli okay, mener imidlertid Rafa Benitez om Keane etter 0-0 kampen. - Han vil score mer mål hvis vi kan skape sjanser for ham. Hvis ikke det skjer må vi bruke spillere med andre kvaliteter for å kunne åpne opp kampene.

- Robbie er en bedre spiller enn det vi nå ser. Vi vet hvilken type spiller Robbie er. Han behøver folk rundt seg som kan slå gode pasninger.

- Robbie blir skuffet når han ikke får det til. Han arbeider hardt, men han kan bli bedre. Det er et spørsmål om selvtillit. Hvis vi scorer først i en type kamp som dette vil vi vokse og vinne.

- Spillerne ønsker alltid å være på banen i 90 minutter, men N?Gog kom inn og gjorde en bra jobb med å holde på ballen lengst framme.


Hammill får sjansen?
Låneavtalen til Adam Hammill med Blackpool i The Championship løper ut 19.januar. Scouseren har tidligere hatt låneopphold i Dunfermline og Southampton med delvis suksess.

Med et fåtall ortodokse vinger i troppen, og en Albert Riera som etter en god åpning nå synes å ha mistet tråden, kan det kanskje bli en mulighet for 20-åringen hos Liverpool i andre halvdel av sesongen. Det antyder i alle fall hjemmesiden til Sky Sport, som hevder at Rafael Benitez vurderer å ta med Hammill i sine planer med førstelagstroppen på nyåret.

Hammill fikk en ny treårig kontrakt så sent som sist sommer, og er en teknisk flankespiller som kan benyttes på begge sider av midtbanen.