Rafa støtter supporternes kritikk av UEFA

Rafael Benitez er helt enig med Rick Parry og supporterne i at det er alt for sent å flytte kampen mot Atletico nå. LFC har bedt fotballforbundet ta affære, slik at kampen kan spilles i Madrid.

Rafael Benitez støtter Liverpools supportere i deres protester, etter at UEFA har vedtatt å flytte de rødes Champions League-kamp mot Atletico Madrid minst 300 km unna den spanske hovedstaden. Liverpool Echo tror at så mange som 4000 Liverpool-fans har planlagt å reise til Madrid i forbindelse med kampen i neste uke.

- Vi kjenner lojaliteten til våre fans, og vi vet hvor langt de vil gå for å støtte oss. De er utrolig lidenskaplige når det gjelder klubben sin, og vi vet at de vil følge oss over alt i Europa, selv om det koster dem skjorta. Vi vil alltid sette pris på det. På grunn av dette er vi svært bekymret for UEFA sin avgjørelse. Vi kan forstå at UEFA må reagere i denne saken, men denne reaksjonen kommer på et alt for sent tidspunkt, sier Benitez til Echo.

Manageren antyder med det at straffen først bør tre i kraft etter at kampen mot Liverpool er spilt.

- Å flytte kampen på et så sent tidspunkt vil skape enorme problemer for våre fans, og det er ikke fair, legger han til.

Ifølge Echo skal daglig leder Rick Parry ha bedt det engelske fotballforbundet om å ta affære, for å finne en løsning på dette problemet, der Liverpools supportere blir straffet for en handling andre har begått. Det engelske fotballforbundet akter nå å skrive et brev til UEFA der de ber dem ta høyde for problemene en eventuell kampflytting skaper for Liverpools fans.

Liverpool-supportere som har booket turer til Madrid i neste uke er fortsatt i harnisk mot UEFA.

- Det føles som om UEFA er ute etter å ta hevn mot oss etter fiaskoen de stod for i Aten for to år siden, sier en supporter til Echo.

- Michel Platini var i Liverpool i forrige uke, og kunne lett ha reist spørsmålet da. Til og med bak lukkede dører med klubben, fortesetter han.

- Vi har ingen informasjon om hva som kommer til å skje, ettersom vi fortsatt venter på gjennomføringen av de legale prosedyrene, sier UEFA-talsmann om saken.

- Atletico kan appellere frem til fredag. Det er bedre å vente, for det er ikke sikkert at kampen blir flyttet, legger han til.

Skulle kampen bli flyttet er det imidlertid flere Liverpool-supportere som står klare til å saksøke UEFA, etter deres siste av en lang rekke blemmer. Simon Gibson i advokatfirmaet Kirwans i Liverpool levner dem imidlertid liten sjanse til å vinne fram mot den mektige fotballorganisasjonen.

- Man kan gå til sak fordi man har kjøpt billetter til en stadion, mens kampen blir spilt på en annen. Men problemet til supporterne er at UEFA trolig har tatt høyde for kampflytting i betingelsene for billettsalget. I tillegg må supporterne gå gjennom det spanske rettsystemet, ettersom kontraktsbruddet skjer i Spania. Med erfaringene vi har fra Aten vet vi at UEFA fullstendig overkjører supportere som går rettens vei.