Rafa tar en kamp om gangen

Rafael Benitez fokuserer kun på kampen mot Wigan, mens alle andre snakker om Atletico. Sammy Lee er imponert over sin spanske sjef. Legendekveld i Prescot.

Rafael Benitez har gitt sine spillere klar beskjed om å beholde fokus på ligaen foran morgendagens kamp mot Wigan. Det er for tidlig å begynne og tenke på den viktige Champions League-kampen mot Atletico Madrid i neste uke.

- Vi må konsentrere oss om denne kampen, og kun den. Det er viktig at vi kun tenker på å ta tre poeng mot Wigan, og så får vi se hva som skjer deretter, uttalte Liverpool-manageren på dagens pressekonferanse på Melwood.

- Disse kampene like etter landskamprunder er alltid potensielle fallgruver, og alle vet vi må vinne denne kampen. Vi er nå i toppen av tabellen, og i en god posisjon. Vi ønsker å forbli der. Men da må vi beholde konsentrasjonen og ta en kamp om gangen. Begynner vi å snakke om andre kamper nå, mister vi fokus med en gang.

- Vi vet at Wigan spiller bra for øyeblikket. De er fysisk sterke, men spiller også god fotball. Som vanlig i Premier League, vet vi at dette blir en tøff kamp. Men vi tror vi besitter nok kvaliteter til å matche Wigan. Så får vi tenke på andre kamper etterpå.

Lee fornøyd med sesongen så langt
Assistentmanager Sammy Lee er meget godt fornøyd med hvordan Liverpool har startet sesongen 2008/09. Fem seire og to uavgjorte resultater på de sju første kampene lar seg høre.

- Vi er fornøyd med sesongen så langt. Men vi skriver bare oktober ennå, og det er lenge igjen, uttaler Lee til Liverpool Echo.

- Det som gleder meg mest er at jeg får jobbe med en flott spillergruppe som hungrer etter suksess. Spillerne tar til seg ideene til Rafa, og det er et godt tegn. De kan fortsatt bli bedre, og vanligvis er det de spillerne som jobber hardest som også oppnår mest suksess. Det samme gjelder selvsagt for trenere og managere.

- Selv elsker jeg å komme på jobb hver dag i denne veldig spesielle klubben. Jeg har blitt veldig imponert over manageren. Han er en av de beste som finnes, og hans sans for detaljer og forberedelser er det ingen som overgår.

- Det er flott å få lære av ham, og det er en fornøyelse å jobbe sammen med ham.

- Det er synd at vi har fått så mange skader nå. I en perfekt verden ville du hatt alle dine spillere skadefrie. Men fotball er ikke slik, og det er grunnen til at vi har bygd en så stor og sterk tropp.

- Skader og formsvikt kan skje når som helst, og da er det viktig at du har spillere som griper sjansen når de kommer inn på laget.

Morgendagens motstander, Wigan, ligger på 13.plass på tabellen, 11 plasser bak Liverpool. Lee tar imidlertid ingenting for gitt.

- Det finnes ingen enkle kamper i Premier League. Du må gjøre deg fortjent til poengene, ettersom ingen gir seg uten sverdslag. Vi har stor respekt for alle lag i denne ligaen, inkludert Wigan. Steve Bruce gjør en god jobb der oppe, og vi vet de vil være svært godt organiserte og vanskelige å slå i morgen. Ingen kommer til å ta noe for gitt her i gården.

- Folk sier at man kun er så god som siste kamp viser, men jeg mener man kun er så god som neste kamp viser. Vi må spille bra om vi skal slå Wigan.

Legendekveld i Prescot
Anfield-legender som John Aldridge, Jason McAteer, Ron Yeats og Ian Callaghan vil være tilstede under et nostalgisk arrangement ved The Old Mill i Prescot den 4.november. Komikeren Frankie Allen vil også opptre. Billetter til arrangmentet, som starter klokken 19.45 lokal tid, koster £12.50. For bestilling av billetter, kontakt Brian Snagg på 0044 7747 011014.