Rafa tok ikke sjansen på Aguero

Rafael Benitez hadde sjansen til å kjøpe Sergio Aguero for £14M da argentineren kun var 17 år gammel, men syntes risikoen ble for stor. Nå har han fått øynene opp for Amr Zaki.

Onsdagens kamp mot Atletico Madrid byr på møte med en spiss som Liverpool ble tilbudt våren 2006. Stjerneskuddet Sergio Aguero var den gangen bare 17 år gammel, og Rafael Benitez valgte i stedet å bruke sitt transferbudsjett på erfarne spisser som Dirk Kuyt og Craig Bellamy. Aguero gikk i stedet til Atletico Madrid den sommeren.

- For to år siden tok agenter kontakt med oss angående flere spillere, og Aguero var en av disse. Han var imidlertid for ung for oss, og Atletico betalte svært mye for ham. Rundt 18 millioner euro. En risikoinvestering, ettersom han bare var en tenåring, uttaler Rafael Benitez til The Times.

- Spillere trenger lengre tid til å venne seg til Premier League enn den spanske ligaen, legger han til.

Benitez snakker også om gjensynet med Florent Sinama-Pongolle, som har blitt en stor suksess i Spania etter at Liverpool-manageren ga slipp på ham.

- Vi hadde stor tro på Florent. Vi visste han var en god spiller, men han behøvde å spille kamper. Vi hadde Crouch, og vi var i ferd med å hente inn Torres. Det ble ikke plass til ham i troppen.

Ellers ble Benitez mektig imponert over egyptiske Amr Zakis prestasjoner da de røde slo Wigan på lørdag. Tomålsscoreren er på lån i Wigan, og vil nå være et av de heteste navnene under transfervinduet i januar. Zaki har gjort sju mål på åtte ligakamper, og er toppscorer i Premier League. Han har kontrakt med den egyptiske klubben El Zamalek til 2012, og er i utgangspunktet lånt ut til Wigan ut sesongen.

- Alle vil sjekke hans situasjon nå, kommenterer Benitez.

Wigan skal ha betalt £1.25M for å låne Zaki denne sesongen. I tillegg må de betale ytterligere £500 000 om han scorer 10 mål eller mer for klubben. Men Lancashire-klubben har ingen opsjon på kjøp av 25-åringen.