Rafa trives på toppen

Rafael Benitez er glad for at Liverpool kan lede feltet i Premier League, og mener det gir mindre press enn at man på ta igjen et forsprang. 85 poeng er minimum hvis Liverpool skal bli mestere.

Det er mye snakk om at Liverpool nå topper tabellen i Premier League, og Rafael Benitez er ikke sen om å understreke at man må ha beina på jorda og la resultatene tale. Samtidig legger heller ikke manageren skjul på at man trives øverst på rangstigen og at det også gjør at man lettere kan ha råd til et feilskjær.

- Jeg foretrekker å ligge på toppen. Det gjør at vi kan gå til kamper med mer selvtillit enn når du har kommet i bakleksa, understreker manageren til Sky Sports.

- Hvis du i tillegg gjør en feil, da kan det bli veldig vanskelig siden gapet bare blir større. Når du er på toppen har du litt å gå på. Du vet at du har et pusterom.

- Mitt syn på denne sesongen så langt er at vi har kommet i en god posisjon, som vi er glade for å være i, men det er fortsatt langt igjen. Presset som det medfører bekymrer meg ikke, dette er bedre enn å måtte ta igjen lag.

- Vi kan imidlertid fortsatt bli bedre. Vi må bli mer nøyaktige lengst fremme og ha større ro i forsvar.

- Vi vet at vi kan gjøre det bedre. Vi er ikke dårlige, men vi har mer å gå på.

- Det som er viktig er at spillerne fortsetter å gjøre hva de har gjort opp til nå, og holder det gående med å få resultater.

- Det som gleder meg er at vi har vært uten tre av våre toppsillere i kanskje halvparten av kampene vi har spilt. Javier Mascherano, Torres og Martin Skrtel har alle vært ute i flere kamper hver, og vi er fortsatt ubeseiret.

- Det viser at vi nå har en bedre tropp.

- Chelsea vant ligaen et år med 95 poeng og et annet år med 92. Det synes klart at en behøver minimum 85 poeng for å kunne bli mester.

Under Rafael Benitez har Liverpool tidligere oppnådd følgende antall poeng i PL (ligaplassering i parantes):

2004-05 - 58 poeng (5)
2005-06 - 82 poeng (3)
2006-07 - 68 poeng (3)
2007-08 - 76 poeng (4)