Rafa vil ha flere mål fra spissene

Foruten Fernando Torres har spissene bidratt med svært få ligascoringer denne sesongen. Rafael Benitez håper den trenden snur snart. Southgate støtter seg til statistikken. Aksjon for Kennedy.

Riverside har tradisjonelt vært en arena som Liverpool har fått med seg lite poeng fra. De røde har faktisk ikke vunnet der de fem siste sesongene, og de har heller ikke scoret ett eneste mål der på disse fem kampene. Det håper Rafael Benitez at hans mannskap skal klare å forandre på i ettermiddag.

Så langt er det bare Fernando Torres som har gjort mål jevnt og trutt i ligaen av klubbens fire spisser. I dagens Liverpool Echo utfordrer Benitez de andre tre til å bidra med flere nettkjenninger.

- Fernando Torres har gjort mange mål, men de andre spissene har ikke gjort så mange som de burde. De har slitt en tid nå. De må jobbe enda hardere, da de også må begynne å score mål, sier spanjolen. Med andre ord en klar oppfordring om at Dirk Kuyt, Andriy Voronin og Peter Crouch også må bidra mer i scoringsprotokollen.

Manageren tror imidlertid at det bare er et spørsmål om tid før det løsner også for denne trioen. Han er også fornøyd med jobben de tre gjør ellers på banen.

- Kuyt vil begynne å score mål snart, ettersom det er noe han har gjort før også. Han jobber fantastisk hardt, og jeg har tro på ham. Skal du ha balanse i laget må du ha spisser som jobber hardt også utenfor straffefeltet.

- Uttellingen avhenger av de andre spillerne også. Dersom vingene og midtbanespillerne klarer å støtte spissene bedre, tror jeg det vil bli enklere for de på topp. Vi kan forbedre oss som lag i angrep, og det vil gjøre at spissene får flere sjanser inne i feltet.

- Jeg tror det blir en tøff og fysisk kamp mot Middlesbrough, selv om de kanskje ikke er blant de aller mest fysiske lagene i ligaen. De liker også å spille fotball, og det faktum at de har hjemmebane gjør at de kanskje er mer åpne enn de ville ha vært på bortebane. De vil ha tro på seg selv, ettersom de allerede har slått et topplag denne sesongen.

- Arsenal var inne i en fantastisk kamprekke da Middlesbrough slo dem, og vi må være forsiktige, ettersom de har bevist at de kan slå et topplag.

Daniel Agger er som kjent tilbake i Liverpool-troppen, men Echo tror at dansken begynner på benken i ettermiddag. Steven Gerrard er trolig tilbake i startoppstillingen.

Southgate har troen
Middlesbrough har slitt hjemme på Riverside denne sesongen, og befinner seg i feil ende av tabellen, bare tre poeng over nedrykksstreken. Men manager Gareth Southgate er optimist foran møtet med Liverpool.

- Vi har oppnådd noen gode resultater på hjemmebane mot Liverpool de siste årene, og den statistikken må vi opprettholde. Vi har en vane med å levere varene mot storklubbene, og vi må gjøre det igjen. Det er viktig å begynne å vinne jevnlig på hjemmebane, sier han.

Støtteaksjon for Ray Kennedy
Lørdag 23.februar, etter hjemmekampen mot Middlesbrough, vil det bli holdt en innsamlingskveld for Liverpool-legenden Ray Kennedy på Anfield. Kennedy lider som kjent av sykdommen Parkinsons, og har av den grunn havnet i et økonomisk uføre.

Supporterklubben og Sabra på Reiseliv 08
Denne helgen er LFCSCSB og Sabra Sportsreiser representert med egen stand på den store reiselivsmessen Reiseliv 08 på Lillestrøm. Dersom noen ønsker å besøke standen i morgen, er vi å finne på Stand D4-06, hvor André Øien representerer supporterklubben.