Rafa vil overtale Mascherano til å bli hjemme

Rafael Benitez vil holde samtaler med Javier Mascherano i håp om å overbevise argentineren om at han skal holde seg hjemme under OL i Kina. Alonsos agent tror Liverpool vil selge.

Rafael Benitez ønsker ikke at Javier Mascherano skal spille for Argentina under de olympiske leker i Beijing, akter nå å holde samtaler med argentineren for å få ham til å bli på Merseyside under OL.

Det er forventet at Argentina ønsker å ha med Mascherano til lekene som en av tre overårige spillere. Lekene i Kina går av stabelen i perioden 8.-24.august. Reservelagets ving Sebastian Leto kan også komme med i den argentinske troppen, etter å ha vært involvert i en av oppkjøringskampene nylig.

- Dette er en vanskelig situasjon for oss, ettersom Lucas sannsynligvis skal til OL med Brasil. Jeg må diskutere situasjonen med Mascherano, sier Benitez til Liverpool Echo i dag.

Manageren frykter selvsagt at han skal ha få sentrale midtbanespillere å rutte med i sesonginnledningen.

- Vi får se hva som skjer. Vi har tid til å vente litt, men vi vil prøve å finne en løsning når det gjelder Mascherano. Vi må ta hensyn til hva som er best både for klubben og spilleren.

- Når det gjelder Lucas og Leto aksepterer vi situasjonen. Det er annerledes med dem siden de faller innenfor den naturlige alderen til OL-spillere. Med Mascherano er det atskillig verre. Dersom nasjonene ønsker at deres beste spillere skal spille, må de gå til de profesjonelle klubbene. Men som klubb må vi håndtere situasjonen ut fra hva som er best for oss.

Alonso håper fortsatt å bli i Liverpool
Liverpool Echo skriver i dag at Xabi Alonso slett ikke har gitt opp håpet om å fortsette karrieren i Liverpool, selv om hans agent holdt samtaler med Juventus i går. Det er hevet over tvil at italienerne er ivrige etter å sikre seg midtbanespilleren. Echo bekrefter at representanter for Juventus allerede har møtt Benitez, men skriver at klubbene fortsatt ikke har blitt enige om noen overgangssum.

Echo skriver også at Alonsos agent, Inaki Ibanez, nå er overbevist om at Liverpool er beredt til å selge hans klient bare prisen er den riktige. Han har som tidligere nevnt holdt samtaler med Juventus-ledelsen for å finne ut hva Serie A-klubben har å tilby Alonso.

- Det er åpenbart at Liverpool nå vil selge Alonso. Men først må vi snakke med Rafa Benitez. Vi bestemmer oss ikke før etter EM, siteres agent Ibanez i dagens Echo.

Lokalavisen skriver at familien Alonso har slått rot i Liverpool, og midtbanespilleren vil kun forlate Anfield dersom han får klar beskjed om at han ikke har noen fremtid i klubben.