Rafa vil repetere Valencia-bragd

Benítez ledet Valencia da de slo ut Arsenal fra Champions League i 2002/03-sesongen. Nå håper han å repetere den bragden. Wenger ser frem mot tre møter på seks dager, og frykter Torres.

Da Rafael Benítez var manager i Valencia, ble de trukket mot Arsenal i 8. delsfinalen. Med 0-0 på Highbury og 2-0 hjemme på Mestalla tok de seg greit videre, men røk så for Inter i kvartfinalen. Rafa husker godt møtene med the Gunners, og håper nå å kunne klare det samme igjen.

- Jeg husker de gode resultatene for Valencia. Spesielt resultatet på Highbury, hvor vi klarte 0-0, noe jeg var fornøyd med. Vi fikk John Carew utvist i den kampen, men klarte likevel et godt resultat. Vi spilte med ti mann lenge, og jeg ønsker at vi skal klare noe lignende nå, men uten å måtte spille med ti mann!, mimrer manageren til Daily Mail.

- Arsenal er et meget godt lag, og vil bli tøffe motstandere for oss. Kamper i europacupen er annerledes, og jeg liker bedre spillestilen i dem, avsluttet Rafa.

Liverpool har ingen god statistikk borte mot Arsenal under sin spanske manager. De røde har aldri vunnet verken på Highbury eller Emirates under Benítez. Det er faktisk åtte år siden Liverpool vant borte mot Arsenal - da Titi Camara scoret vinnermålet. Fra laget som spilte den gang er det kun Jamie Carragher, Sami Hyypiä og Steven Gerrard igjen.

Wenger frykter Torres
Liverpool og Arsenal skal som kjent nå møtes tre ganger på seks dager, og etter at Arsenal snudde 0-2 til 3-2 med 10 mann mot Bolton i dag, kunne Arsene Wenger begynne forberedelsene til det første Champions League-møtet på Ashburton Grove i midtuken.

- Når du møter et "lokalt" lag i Champions League er det en test av karakter. Vi vet at vi kan klare det, men hvem ønsker det mest? Vi kjenner hverandre veldig godt, så det er to ting som kan bli utslagsgivende. Hvordan er den mentale styrken i laget på dagen, og hvor bra kan spillerne prestere? Vi møter hverandre tre ganger på seks dager, så spørsmålet vil være hvem som er klar, sier Wenger til Daily Mail.

- I Champions League vil det være drepende å slippe inn et mål hjemme, mens du i ligakampen kan tenke at du fortsatt kan snu kampen dersom du slipper inn ett. Vi må være godt organiserte, være forsiktige og sikre på at vi forsvarer oss bra før vi angriper.

The Gunners slo som kjent ut regjerende mester AC Milan i åttendedelsfinalen. Arsenals franske manager tror det vil bli tøffere å møte Liverpool enn de italienske gigantene.

- Med Milan var det en konfrontasjon med to lignende spillstiler, hvor vi var bedre. Mot Liverpool må vi også vinne den fysiske kampen. Mot Liverpool blir det røffere, og vanskeligere å komme gjennom. De kan heve spillet sitt, og det er et lag som hjemme kan grave dypt og få et resultat.

Arsenal-manageren er også imponert av Liverpools toppscorer, som er en spiller han rangerer veldig høyt.

- Jeg liker Torres. Jeg mener han har hatt en god start, etter en periode der han var inn og ut. Etter det har han kommet tilbake og vært ekstremt farlig. Vi har visst om han lenge, men jeg prøvde aldri å kjøpe ham. Vi var interesserte da han først slo gjennom i Atletico, men kom aldri med noe bud. !