Ray Kennedy takker fansen

Ray Kennedy har Parkinsons sykdom, men har fått økonomisk støtte gjennom aksjonen Ray of Hope Appeal. Reservelagskamp omberammet. Eccleston og Ellison tilbake for U18.

Ray Kennedy har vært rammet av Parkinsons sykdom siden 1980-tallet. Tusenvis av Liverpool supportere har gjort livet lettere for den tidligere Arsenal- og Liverpool-spilleren med støtten gjennom Ray of Hope Appeal.

- Det er enorm, sier Kennedy om støtten.

- Liverpool-fansen har alltid vært veldig spesielle. Jeg har alltid visst det, men jeg antar at jeg ikke har innsett hvor spesielle. Nå gjør jeg det.

- Jeg setter stor pris på hvor mye de har gjort for meg, og det er vanskelig for meg å sette ord på hvor mye jeg setter pris på det.

- Det er stort at de husker meg. At folk gir så generøst for å forsøke å hjelpe meg, er enormt. Helt enormt. 

Det har vært en organisert innsats for å gi Kennedy økonomisk støtte helt siden Ray of Hope Appeal ble satt i gang av den livslange Liverpool-supporteren Karl Coppack i januar.

Som Coppack sa ved sin lansering var ideen bare for å gi Liverpools supportere en mulighet til å støtte "mannen som scoret det avgjørende målet i München i 1981".

- Den støtten vi har fått fra fotballklubber og fotballsupportere over hele landet har vært utrolig, sier Coppack.

- Hadde det bare handlet om Liverpool og Arsenal, så tviler jeg veldig på om vi ville vært i stand til å oppnå noe i nærheten av så mye som vi har. Vi er alle veldig takknemlig for den støtten vi har mottatt.

I de elleve månendene Ray of Hope Appeal har pågått har nærmere £40000 blitt samlet inn ved salg av effekter, pengeinnsamling ved de 92 ligaklubbene og donasjoner fra en rekke klubber og enkeltpersoner, inkludert Liverpools Jamie Carragher.

Denne uken ble en sjekk på £2000 overlevert fra komiteen til Bob Paisley Memorial Appeal - en passende gest ettersom Paisley regnet Kennedy som en av de beste spillerne han ledet. 

Pengene har kommet godt med til blant annet innkjøp av spesiallagde møbler til Kennedys hjem i Whitley Bay. Det er nå planer om å betale for et nytt bad grunnet 57-åringens svekkede mobilitet. Spillerforeningen (PFA) gir en støtte på £5000.

- Det har virkelig fjernet presset på meg, uttaler Kennedy.

- Det har blitt trangere og trangere økonomisk. Det var i ferd med å bli svært vanskelig for meg, og jeg sliter med å betale regninger.

- Det er fantastisk hva de har gjort for meg, og jeg kan ikke fortelle dere hvor heldig jeg føler at jeg er over å bli husket av fansen.

- Jeg vil alltid være Liverpool tvers igjennom.

Reservelagskamp omberammet
Reservelaget hjemmekamp mot Blackburn er flyttet fra tirsdag 2. desember til torsdag 4. desember.  Kampen spilles fortsatt på Halliwell Jones Stadium i Warrington. Avspark klokken 20.00 norsk tid.

Eccleston og Ellison tilbake fra skade
Liverpool U18 møter Everton U18 hjemme i Premier Academy League på lørdag. Trener Hugh McAuley håper å ha spissene Nathan Eccleston og James Ellison tilbake. Begge gikk glipp av 1-4-tapte mot Manchester Cty grunnet skade.

- Nathan og James bør være tilbake. Vi savnet dem selvsagt mot Manchester City. Vi burde likevel ha klart det bedre den dagen. Spillet vårt gir ikke et riktig bilde av hva laget er kapabelt til, uttaler McAuley til Liverpool Echo.

Liverpool ligger på andre plass i Premier Academy League, mens Everton er uavgjortspesialisten i gruppe. "The Toffees" ligger på femte plass, syv poeng bak Liverpool, men seks av de elleve kampene har gitt poengdeling. Kun to av kampene har endt med tap.