Reaksjoner på trekningen

Benitez og Thompson håper og tror at Liverpool vil dra fordel av hjemmekamp til slutt i kvartfinalen. Parry legger ikke skjul på at han er misfornøyd med å trekke The Gunners.

Rafael Benitez er glad for at Liverpool fikk bortekamp til slutt i kvartfinalen i Champions League, etter at de røde ble paret sammen med Arsenal i dagens trekning i Nyon. Den første kampen spilles som kjent på Emirates Stadium onsdag 2.april, mens returen går på Anfield tirsdag 8.april.

Liverpool-manageren forventer to tette kamper, og krysser fingrene for at hans mannskap kan få med seg et godt resultat fra den første kampen i London.

- Vi forventet å møte et topplag, og vi visste at Arsenal var en mulig motstander. Vi går til verket med selvtillit, da vi spiller bra om dagen. Det kan vise seg å bli positivt for oss at vi fikk hjemmekamp til slutt, da det alltid inspirerer oss å spille på Anfield. Når du møter et godt lag, kan det være små detaljer som blir avgjørende, sier han til liverpoolfc.tv.

- Arsenal er et veldig godt lag. De har gode spillere, spiller bra og leder serien. Vi vet det blir tøft. Men vi har mye selvtillit nå, scorer mål, vinner kamper og holder nullen. Så det er mye positivt for oss om dagen.

Liverpool skal nå spille tre kamper mot Arsenal på under en uke tidlig april. Dette er inkludert seriekampen på Emirates 5.april.

- Det blir litt merkelig å skulle møte samme lag tre ganger på en uke, men vi får se hva som skjer. Normalt er det vanskelig å spille tre kamper så tett uten å bytte spillere. Alt avhenger av spillerne, og hvor raskt de klarer å restituere seg mellom hver kamp. Jeg husker at vi hadde problemer sist vi møtte dem i 1-1 oppgjøret på Anfield. Både Torres og Alonso måtte forlate banen med skader i den kampen. Forhåpentligvis vil vi ha flere spillere tilgjengelig denne gangen, avslutter Benitez.

Parry misfornøyd med trekningen
Liverpools daglige leder, Rick Parry, innrømmet glatt at han hadde ønsket seg en annen motstander enn Arsenal etter dagens trekning i Sveits. Han mener The Gunners vil by på en tøff utfordring i kvartfinalen, og innrømmer at de røde hadde håpet å unngå de engelske lagene.

- Vi håpet å unngå de engelske lagene på dette stadiet, men statistisk var det alt som tydet på at to av de engelske lagene ville møte hverandre, og dessverre ble vi det ene, uttalte Parry til Sky Sports News umiddelbart etter trekningen.

- Vi spiller mot Arsenal i ligaen mellom de to Champions League-kampene, så vi vil spille mot dem tre ganger i løpet av en uke. De to Champions League-kampene vil nok bli veldig likt en ligakamp. Vi kjenner dem ekstremt godt, og alle tre kampene vil bli veldig jevne. Det blir ikke annerledes fordi om det er Champions League. Det blir tøft, medgir han.

Dersom Liverpool klarer å beseire Arsenal i kvartfinalene, vil Fenerbahce eller Chelsea vente i semifinalen. Dermed kan det bli en tredje semifinale på fire år mot Chelsea i Champions League.

- Vi har merket oss det, men vi tar selvsagt en kamp om gangen. Tanken på at to engelske lag kan møte hverandre i Moskva er interessant. Det finnes sikkert enklere steder for to engelske lag å møtes, men dette er fortsatt langt unna.

Parry tror ikke at uroen rundt eiersituasjonen i klubben vil påvirke spillerne i de viktige kampene som gjenstår denne sesongen.

- Det er opp til Tom. Han har sagt hva han har sagt, svarte Parry da Sky Sports News stilte spørsmål rundt Hicks' avgjørelse om å bryte forhandlingene med DIC.

- Vårt fokus i sesonginnspurten er å gjøre hva vi må. Vi fokuserer på å gjøre det bra i Champions League og ta fjerdeplassen i ligaen. Eiersituasjonen vil løse seg av seg selv. Vi har mye å spille for i tiden som kommer. Laget blir ikke hindret på noen måte, og vi må bare fokusere på fotballen.

Thompson tror The Kop blir avgjørende
Liverpool-legenden Phil Thompson tror publikum på Anfield vil bidra til å avgjøre Champions League-kvartfinalen mot Arsenal i Liverpools favør, og mener det er en stor fordel for Liverpool at de har hjemmekamp til slutt.

- Alle lagene i trekningen ville ha vært tøffe motstandere, og det avgjørende for meg var å få returoppgjøret på hjemmebane. Med andre kamp på Anfield kan dette laget slå hvem det skal være. Liverpool har ingenting å frykte.

Wigan og Portsmouth kvalifiserer til Everton-billett
Billettkontoret på Anfield har i dag offentliggjort at kun de som har hjemmekampene mot Portsmouth (22.desember 2007) og/eller Wigan (2.januar 2008) registrert på sine fancards vil kvalifisere til kjøp av billett til Merseyside-derbyet mot Everton søndag 30.mars.

Fankortholdere med begge kampene på fankortet får kjøpe billett til Everton-kampen fra torsdag 20.mars til fredag 21.mars, mens de som har bare den ene av kampene registrert slipper til fra lørdag 22.mars til tirsdag 25.mars.