Real støtter Atletico

Real Madrid støtter byrival Atletico i at sanksjonene fra UEFA er alt for sterke. I Marseille er man imidlertid godt fornøyd med UEFAs reaksjoner overfor den spanske klubben.

Atletico Madrid har fått støtte fra uventet hold etter at klubben i går ble dømt til å spille sine to neste Champions League-kamper minst 300 km unna Madrid. Nå tar byrival Real Madrid sin nabo og erkerival i forsvar.

- Dette virker urettferdig. Atletico Madrid kan ikke vær ansvarlige for politiets handlinger. Og de som forårsaket problemene var Marseille-fans, uttaler Real-president Ramon Calderon til Marca.

Sideback Michel Salgado er enig.

- Du kan ikke straffe en hel supportergruppe for at noen få tilskuere er rasister. Denne straffen er alt for drastisk. Det finnes en minoritet av rasistiske elementer på alle fotballtribuner, men de har ingenting med sporten å gjøre. Dette er en straff som setter presedens. Vi får se hva UEFA gjør når dette skjer igjen. Dersom alle fotballstadioner skal stenges på grunn av dette, blir det mange kamper som spilles for stengte dører.

Hos Marseille er stemningen en helt annen.

- Denne dommen var en lettelse. Det bekrefter at det som skjedde på Vicente Calderon er utilgivelig og uakseptabelt, både når det gjelder organisering og rasismen vi ble utsatt for, sier Marseille-formann Pape Diouf.

- Sanksjonene viser at dette ikke er normalt.

Diouf får støtte av manager Eric Gerets.

- Dette er fantastiske nyheter. Det er synd at man må ta i bruk så sterke midler, men rasisme kan ikke tillates på en fotballarena.