Reina ønsker Diego velkommen

Cavalieri er ganske komplett keeper. Stort å vinne EM. Spillet er viktigst i treningskamper, ikke resultatet. Liverpool er på riktig vei i sesongforeberedelsene. Ledige turer mot Man U.

Pepe Reina uttaler til Liverpool Echo at han er positiv til å få konkurranse fra nyervervelsen Diego Cavalieri. Den brasilianske keeperen imponerte mot Rangers på Ibrox. Reina har bare spilt to treningskamper så langt denne sommeren, men tror at Cavalieri kan få ham til å yte enda mer.
- Diego er en god keeper. Teknisk er han nesten perfekt. Han er ganske komplett.

- Det er viktig for ham å komme inn, gjøre det bra og holde et høyt nivå. Hvis han gjør det, er det bare bra for troppen.

- Det er alltid positivt å ha konkurranse om plassene. Det er ikke annerledes for meg.

- Forhåpentligvis kommer Diego til å fortsette med å spille bra, og det vil gjøre at jeg spiller bra også. Det vil være bra for laget.

Reina var med å vinne EM i sommer. Nå ser han frem til å nyte mer suksess med Liverpool. I kveldens kamp mot Vålerenga håper han å bygge opp kampformen.
- Det er en flott bragd av Spania. Det var en drøm for meg personlig.

- Jeg vil aldri glemme hva som skjedde. Det var så spesielt, men nå må ejg holde det gående. Det er en ny sesong med forskjellige mål. Så la oss se hva vi kan oppnå.

- Det var bra for meg å få noen minutter på banen og være invovlert med mine lagkamerater i en kamp igjen.

- Det handler om å forbedre seg litt etter litt. Forhåpentligvis får jeg mer spilletid i vår neste kamp.

25-åringen tror at Liverpool er på riktig vei med sesongforberedelsene.
- Resulatenen er ikke viktige, men måten vi spiller på er viktigere.

- Vi prøver å se bedre ut i hver kamp. Måten vi presset og kontret på mot Rangers viste at vi går i riktig retning, men vi vet at det fremdeles er ting å rette på.

Ledige turer mot Man Utd.
Sabra Tours informerer at det er to ledige KOP-pakker til Manchester Utd-kampen tilgjenglig nå på grunn av avbestilling. Første mann til mølla på e-mail til [email protected]