Reservene blir seriemestre i neste uke?

Ett poeng fra de to reservelagskampene mot Blackburn og Manchester City i neste uke vil trolig være nok til å sikre Liverpool seriemesterskapet. Tar de røde to poeng er alt avgjort.

Liverpools reservelag kopierte bedriften til førstelaget og vant 1-0 i gårsdagens miniderby. Lagets trener, Gary Ablett, innrømmer i dag at resultatet var alt som betød noe i denne kampen. Mye skal nemlig nå gå galt om de røde ikke vinner reservelagsserien.

Resultatene i de andre kampene mandag og tirsdag ble slik: Blackburn - Bolton 1-2, Newcastle - Manchester United 1-1, Manchester City - Wigan 3-2, Middlesbrough - Sunderland 4-1.

Dette betyr at Liverpool leder serien med fem poeng på Manchester United. De røde djevlene fra Salford har imidlertid spilt alle sine kamper, mens Liverpool faktisk har tre kamper igjen å spille. I praksis er det nå kun Manchester City og Blackburn som kan frata Liverpool tittelen, men da må begge disse lagene vinne samtlige av sine gjenværende kamper, mens de røde må tape sine tre. Liverpool spiller mot begge disse lagene i neste uke, og kan avgjøre serien allerede i mandagens kamp mot Blackburn.

- Vi spilte ikke spesielt bra i går, ikke minst i første omgang, uttaler Ablett til liverpoolfc.tv etter å ha slått naboen.

- Men på dette stadiet av sesongen er det poengene som teller mest. Vi kjemper tross alt om tittelen, legger han til.

Ablett var glad for at Jordy Brouwer endelig kom på scoringslista igjen. Han innrømmer at han var i ferd med å bytte nederlenderen ut i det scoringen kom.

- Jordy mangler litt kamptrening, ettersom han ikke var med til Dallas. Han hadde ikke spilt en skikkelig kamp på nesten en måned. Jeg følte at han jobbet hardt og prøvde hele tiden, men det fungerte liksom ikke for ham. Men hans løp mot nærmeste stolpe endte med at han touchet ballen og den gikk inn. Forhåpentligvis vil dette bidra til å løfte spillet hans nå, da det virker som han mangler litt selvtillit.

Like før avspark i går ble også Jermaine Pennant overraskende inkludert i startoppstillingen til reservelaget. Ablett roser i dag vingens bidrag i kampen.

- Jermaine kom til meg og sa han ønsket å spille kampen, og jeg snakket med Benitez, som sa at Jermaine kunne spille dersom han ville. Jermaines holdning var førsteklasses, og han gjorde det meget bra.

Selv om alt tyder på at ett poeng til vil være nok til å vinne reservelagsserien, dersom målforskjellen ikke forverres betraktelig i de tre siste kampene sammenlignet med målforskjellen til Manchester City, så nekter Ablett å ta noe seriemesterskap på forskudd.

- Det er vanskelig å si hvor mange poeng vi trenger for å vinne serien. Vi kan bare fortsette å jobbe hardt og ta minst ett poeng fra hver av de tre gjenværende kampene. Vi har to vanskelige kamper i neste uke. To kamper på fire dager mot våre største utfordrere, så vi må se frem mot disse kampene og prøve å gjøre de riktige grepene. Klarer vi det, kan det bli en trivelig uke.