Reservene møter City

Gary Ablett håper på positiv respons når reservelaget møter Manchester City borte. Rosende ord til Darby og Spearing. Hugh McAuley mener juniorlaget leverte årsverste mot Wolves.

Reservelaget møter Manchester City på City of Manchester Stadium klokken 20.00 i kveld. Gary Ablett håper på en positiv respons fra spillerne etter at seiersrekken ble brutt i den forrige ligakampen mot Sunderland. 1-2-tapet i nordøst var det første tapet i Premier Reserve League North på nesten et år. Men reservelaget har vist gode takter i treningskampene mot Chelsea og Port Vale.
- Sunderland-kampen var den mest skuffende kampen etter at jeg kom tilbake til klubben, uttaler Ablett til liverpoolfc.tv.

- Vi hadde en prat med spillerne etter kampen. Jeg fortalte dem at vi forventer bedre enn det vi gjorde mot Sunderland, fordi de skuffet.

- Vi er spesielt stolt av hva vi oppnådde forrige sesong, og responsen var god mot Chelsea og Port Vale. Vi viste fantastisk holdning og karakterstyrke i Chelsea-kampen. Vi begynte å vise tegn til forståelse i arbeidet vi har utført med de unge spillerne på treningsfeltet.

- Vi har unge spillere med gode egenskaper her. Når vi kommer inn på den siste tredjedelen av banen, må vi bare vise bedre sluttprodukt. Det er hva vi har arbeidet med. Det er flott å se at det kom frem mot Chelsea og Port Vale.

- Kampen mot City vil bli tøff. Det er en ny test for spillerne. Trenerapparatet er forandret fra sist vi møtte dem. Glyn Hodges, som var i Blackburn med Mark Hughes, har nå hånd om reservelaget deres. De er et lag som liker å spille fotball, akkurat som oss.

I tilsvarende oppgjør i fjor vant Liverpool 3-2. Jordy Brouwer scoret et sent vinnermål, mens Krizstián Németh debuterte med to nettkjenninger. Ungareren går glipp av kvelden oppgjør grunnet skade.
- Det var en veldig god kamp. Vi var gode i første omgang, men forsvarte oss dårlig i andre omgang. Det tillot dem å komme tilbake i kampen.

- Jeg følte hele tiden at vi var farlige på kontringer. Vi beviste det med Jordys scoring på slutten.

Ablett har også noen oppmuntrende ord til Jay Spearing og Stephen Darby. Duoen var utelatt fra førstelagstroppen til kampen mot Crewe.
- Det er ikke spesielt vanskelig å holde innstillingen oppe fordi de er veldig positive personligheter. Stephen og Jay er trolig de to beste spillerne jeg har sett på reservelaget i løpet av min tid her.

- Vi har mange spillere som kommer og går i troppen, men når det er snakk om karakterstyre, vilje og opprettholde prestasjonsnivået, så er de to fantastisk gode.

- Vi håper at dersom de opprettholder den holdningen og det prestasjonsnivået, så vil Rafa før eller senere ta dem med i troppen. Det ville vært fantastisk for dem.

- Jeg snakket med én eller to av førstelagsspillerne. De fortalte meg hvor gode dem var under pre-season med førstelaget, både i trening og kamp. De to guttene er en stor ære for seg selv og sine familier.

Reservelagskampen mellom Manchester City og Liverpool kampen kan følges direkte på LFC TV, men vi vil også ha oppdatering her på liverpool.no.


- Årsverste
Liverpool U18 lå under 0-2 mot Wolverhampton U18, men kom tilbake og vant 4-2 i Premier Academy League på lørdag. Hugh McAuley var meget fornøyd med hvordan spillerne kjempet seg tilbake inn i kampen, men karakteriserer kampen som sesongverste.
- Det var en skuffende første omgang, men vi klarte å score to sene mål på kontringer slik at det sto uavgjort til pause. Vi spilte ikke bra. Pasningsspillet var ikke bra nok, og etter min smak forsvarte vi oss heller ikke bra. Andre omgang var bedre. Det var ikke briljant, men det var bedre.

- Vi satte inn James Ellison for Tom Ince som hadde spilt bra på venstre. Vi ønsket spillere på banen som kanskje kunne score et mål. James har en god statistikk på det. Han tok vel vare på sjansen sin.

- Fotballmessig var dette trolig vår dårligste kamp, men vi endte opp med seier. Jeg sier at vi har spillere på laget som kan score, og det var det som reddet oss på lørdag.

- Vi manglet pasningspillet vårt og litt ro, men vi klarte oss. Det man ikke kan kritisere er besluttsomheten og innsatsen. Det er alltid der i hver kamp. Det er bra fordi hvis vi ønsker å snakke om det taktiske. Man trenger ikke å snakke om mangel på karakterstyrke.

- Så totalt sett fikk vi et brukbart resultat, noe som holder oss på toppen av tabellen.

Juniorlaget møter Blackburn Rovers førstkommende lørdag.
- Vi har to bortekamper mot Blackburn og Manchester United foran oss, og det vil bli tøft. Vi har alltid gode kamper i Blackburn, og vi fikk et godt resultat der i fjor. Vi må begynne bra og få til pasningsspillet. Hvis vi klarer det, har vi nok spillere til å skape sjanser og score.

Alexander Kacaniklic (hamstring) forventes å være tilbake. Adam Pepper og Alex Cooper har begge har slitt med lyskestrekk, og kan bli tilgjengelige.