Reservene nasjonale mestere

Liverpool er nasjonale reserveligamestere, etter å ha slått Aston Villa 3-0 i playoff-finalen på Anfield i kveld.

Liverpools reservelag vant FA Barclays Premier Reserve League North suverent denne sesongen, og det var hele 13 poeng ned til Manchester City på andreplass. Laget endte med 13 seire, 4 uavgjorte og kun ett tap på de 18 kampene, og Gary Ablett har all grunn til å være strålende fornøyd med sesongen så langt.

Det siste hinderet denne sesongen er Aston Villa på Anfield. Villa er ledet av tidligere Liverpool-spiller Kevin McDonald, og de vant altså FA Barclays Premier Reserve League South. Kveldens kamp er playoff-finalen mellom vinneren fra nord og sør. Det hele vil bli avgjort i kveld. Dersom det står uavgjort etter 90 minutter vil det bli avgjort på straffesparkskonkurranse.

Liverpools lag: Peter Gulacsi; Stephen Darby, Mikel San Jose, Ronald Huth, Emiliano Insua; Ryan Flynn, Damien Plessis, Lucas Leiva, Nabil El Zhar (Andras Simon 86); Jordy Brouwer (Daniel Pacheco 72), Krisztian Nemeth (Craig Linfield 80).

På benk: Dean Bouzanis og Martin Kelly.

Aston Villa stiller med følgende rutinerte mannskap: Taylor, Lund (Bannan 74), Baker (Delfounso 46), Osbourne, Clark, Lowry, Salifou, Routledge, Harewood, Herd, Maloney (Albrighton 78).

Benk: Collins og Bevan.

Vi kommer til å oppdatere denne saken med scoringer og store hendelser fra kampen her på Liverpool.no fra 20.45. Dersom du har tilgang på LFC TV kan du se kampen direkte.

Mark Clattenburg er kveldens dommer.

10. MIN: Krisztian Nemeth 1-0! Nabil El Zhar har vært frisk de siste minuttene, og er vanskelig for Villa-forsvaret å få kontroll på. Han får gitt ballen til Jordy Brouwer, som tupper den videre til Krisztian Nemeth på hjørnet av 16. meteren. Toppscoreren avslutter glimrende, og skrur ballen ned i lengste hjørne.

- Rafa Benítez og Rick Parry sitter sammen på tribunen.

21. MIN: Kantspillerne Ryan Flynn og Nabil El Zhar har imponert i starten. Flynn har ved to anledninger de siste minuttene gått på gode raid med bra driv, der innleggene har vært meget gode. El Zhar viser også at han har selvtilliten i orden, og han har vært meget frisk på sin høyrekant. Tør prøve på det vanskelige, og har lykkes med det meste i starten i dag. Brouwer hadde nettopp en stor sjanse etter forspill av El Zhar, men avslutningen ble for lett å avverge for Taylor.

25. MIN: Villa treffer stolpen! Insua kaster tilbake til Huth, som klurer det til når han skal klarere. Klareringen går rett i en Villa-angriper veldig høyt oppe på banen. De ruller opp, og får slått ballen ut til Herd, som så ut til å ha en enkel jobb med å sette ballen i mål. Skuddet hans går rett i stanga, og der var Liverpool heldige.

27. MIN: Like etter slår Routledge et bra innlegg fra sin høyrekant. Gulacsi feiler helt i feltet, og ballen er løs. Villa får avsluttet mot det åpne målet, men San José redder på streken!

PAUSERAPPORT
Det er Liverpool som har vært det beste laget på Anfield i denne førsteomgangen, til tross for at Aston Villa stiller et langt mer rutinert og erfarent mannskap i denne playoff-finalen. Spesielt kantspillerne Ryan Flynn og Nabil El Zhar har vært posiitve i denne førsteomgangen. Det skal sies at Villa har vært farlig frempå ved et par anledninger, og kunne fort ha scoret et par mål. Disse sjansene har kommet etter feil fra Ronald Huth og Peter Gulacsi, og begge feilene vitnet om manglende rutine. Heldigvis har de røde sluppet med skrekken, og leder altså etter dette flotte målet til Krisztian Nemeth etter ti minutter spill. Avslutningen var av Fowler-klasse, og også angrepspartner Jordy Brouwer, som tidligere har vært en veldig frustrerende spiller, virker til å ha troen på det han driver med i dag. Alt i alt en god førsteomgang, der de røde har hatt ballen klart mest. Vi gleder oss til andre omgang!

- Martin O'Neill har nå plassert seg på Villa-benken. Liverpool er nok ikke klubben han er mest glad i om dagen, på grunn av overgangstyret rundt hans lagkaptein, Gareth Barry.

57. MIN: Villa har vært det beste laget så langt denne andre omgangen, og har presset Liverpool kraftig tilbake. De har kommet til noen halvsjanser, og Salifou hadde en halvvolley som traff oversiden av tverrleggeren. Liverpool har hatt noen kontringsmuligheter, men de har blitt skuslet bort med slurvete pasningsspill.

62. MIN: Villa har mange skumle dødballer, og det ligger et mål i luften for gjestene. Darby har hatt en klarering på strek siden sist. Det er god stemning på Anfield nå. Villa-manager Martin O'Neill er veldig engasjert på sidelinja, og det er ingen tvil om at dette er en kamp som betyr noe.

66. MIN: 2-0 Brouwer! Insua vinner ballen med en god og ren takling høyt oppe i banen. Ballen havner hos Nemeth, som trer ballen gjennom til Jordy Brouwer. Nederlenderen tar en touch, før han setter ballen nede i hjørnet. Flott scoring, men muligens noe mot spillets gang!

77. MIN: 3-0 Lucas Leiva! Innbytter Dani Pacheco gjør et strålende forarbeid, og stikker ballen gjennom til Lucas Leiva. Brasilianeren setter ballen til venstre for Taylor, og nå bør tittelen være i boks!

86. MIN: Dani Pacheco får en kjempesjanse like før slutt. Craig Lindfield slår en utrolig ball inn, og spanjolen får avsluttet alene fra fem meter. Dessverre treffer han feil, og avslutningen går langt langt over.

SLUTTRAPPORT
Gary Abletts Liverpool vant til slutt 3-0, og tok dermed en form for treble - med FA Barclays Premier Reserve League, FA Barclays Premier Reserve League North og Dallas Cup. De røde ble kraftig presset i denne andre omgangen, men forsvaret klarte seg bra mot den rutinerte og profilerte angrepsrekken til gjestene. Liverpool så farlig og bra ut hver eneste gang de angrep, og effektiviteten er det ingenting å si på. Det er tydelig at det er et talentfullt lag man har her, og flere kan være potensielle førstelagsspillere. Dani Pacheco hadde et veldig positivt innhopp, og viste at han innehar gode tekniske ferdigheter. Det eneste litt urovekkende var hvor mye målvakt Peter Gulacsi slet med feltarbeidet. Andreomgangen ga oss to flotte mål, en del småfikst og imponerende spill, og heroisk forsvarsarbeid. Vi gleder oss til fremtiden, og gratulerer reservene!

Tilskuere: 7,580