Riera fornøyd med formen

Albert Riera sier han er glad for at han er tilbake i den spanske troppen, og at han synes det har gått bra på Anfield. Xabi Alonso kan få ankerrollen hos Spania. Utvidet prøvetid for Abalimba.

- Torres best i Europa
På en pressekonferanse i hjemlandet sa Albert Riera at han vet med seg selv at han kunne spilt en rolle for Spania under Euro 2008, men at han velger å se fremover og glede seg over god form for Liverpool og at han nå er tilbake i landslagstroppen.

- De ringte meg i går (tirsdag) og jeg kom hit så fort som mulig, siden dette er noe som gleder meg og gir meg et løft, forklarte Riera.

- Jeg var skuffet over ikke å ha kommet med i troppen til EM, og er overbevist om at jeg kunne ha bidratt. Men å se tilbake og angre tjener ingen hensikt, du må heller fokusere på hva som er foran deg.

- Jeg har gjort det bra sammen med Fernando Torres i Liverpool, som både er en lagkamerat og en god venn. Jeg mener at han fortjener å vinne gullballen som årets spiller i Europa.


Xabi kan få starte
Ifølge avisen Marca kan det ligge an til at Xabi Alonso blir partner til Xavi Hernándes hos Barcelona, til lørdagens kamp for Spania i Estland. Det betyr i så fall at rutinerte Marcos Senna blir henvist til benken.

Liverpool har som kjent hele fem spillere med i troppen etter at Albert Riera har blitt kalt inn i etterkant av at Alonso, Torres, Reina og Arbeloa ble klare.


Utvidet prøvespill
16-årige Medi Abalimba sier til lokalavisen Echo i Southend at han har fått utvidet sitt treningsopphold i Liverpool, og vil spille en treningskamp førstkommende fredag. Abalimba imponerte ikke da reservelaget i går tapte 1-0 mot Manchester City, men hans trener i Southend mener at det var forståelig med bakgrunn av hans alder og at han ikke ble benyttet der han helst liker å spille.

- Det vil være en treningskamp til som jeg skal spille i og selv om det ikke blir noe utover det vil dette ha vært en god erfaring, sier Abalimba.

- Det vil være til stor hjelp for meg å vite hvilken standard som faktisk kreves for å spille på toppnivå. Jeg spilte på høyrevingen mot Manchester City og gjorde det greit, selv om det ikke er min beste posisjon. De fleste spillerne var 23 eller 24 år og det var mye mer fysisk enn jeg er vant til.

- Her om dagen trente jeg sammen med Jermaine Pennant og Sami Hyypiä, og jeg har også arbeidet sammen med Jamie Carragher.

- Det var ingen god kamp og Medi gjorde det ikke noe dårligere enn de fleste andre ute på banen, sier juniortrener Ricky Duncan i Southend etter at reservene spilte i Manchester. ? Han ble benyttet ute på høyrevingen og han er en sentral midtbanespiller, men han gjorde en ok innsats. En må huske at han fortsatt bare er 16 år.

- Liverpool har blitt imponert over hva han har gjort på trening og vil bli værende der ut uka.