Riera gleder seg til Anfield-debuten

Albert Riera ser frem til å returnere til Merseyside senere denne uken, og gleder seg til å debutere foran The Kop. Jamie Carraghers uttalelser skaper bølger i fotball-England.

Albert Riera lengter etter å komme i gang med Liverpool-karrieren. Det sier han til Espanyols offisielle nettsted. 26-åringen er nå hjemme i Barcelona noen dager, før han returnerer til Merseyside og starter treningen med sine nye lagkamerater senere denne uken.

- Jeg gleder meg til å se Anfield og begynne karrieren der. Liverpool er en klubb med mye historie, og de har gode spillere og en manager som alle snakker om i rosende ordelag, uttaler venstrevingen.

- Når jeg kom til Espanyol var jeg ung, og jeg har gjort fremskritt som spiller samtidig som laget har gjort fremskritt. Det er takket være Espanyol at jeg har blitt landslagsspiller, og nå får jeg muligheten til å ta et langt steg videre i min karriere. Liverpool er en klubb hvor det hele tiden kreves at du vinner.

- Jeg har alltid sagt at om jeg skulle forlate Espanyol så måtte det være til det beste for begge parter. Det måtte også være for å gå til en storklubb. Det er tilfellet nå, og jeg tror alle forstår at jeg forlater Espanyol fordi jeg ønsker å utvikle meg videre som spiller.

Reaksjoner på Carras uttalelser
Reaksjonene i England har ikke latt vente på seg etter at Jamie Carragher i dag avslørte at klubblaget alltid har betydd uendelig mye mer for ham enn landslaget. Enkelte fordømmer scouseren, mens andre hyller ham. Englands supportere er skuffet, mens Liverpools supportere anser det hele som helt naturlig.

- Jeg ønsker ikke å generalisere eller kritisere enkeltspillere, men når England-fans hører det som har blitt sagt vil de bli ekstremt skuffet, sier Malcolm Clarke, som er formann i Football Supporters' Federation, til The Mirror.

- Du ønsker ikke å høre ting som dette, men jeg skjønner også hvor Carragher kommer fra, sier Mark Perryman i England Fans' Group.

- Hans syn er det samme som mange fans har. Spesielt de som støtter de store klubbene. Dersom du spør fans hva de ønsket mest av at klubben deres vant ligatittelen eller at England vant VM, vil de støtte klubben sin. Det er en holdning som har fått mer og mer fotfeste ettersom Champions League har vokst seg større. Jeg vet at England-fans er en minioritet i dag, legger han til.

- Champions League gir spillere som Carragher internasjonal kvalitetsfotball fra september til mars. Suksess er alfa og omega for de store klubbene, så jeg forstår hans syn. Når England møter Kroatia i neste uke tror jeg resultatet betyr mer for de kroatiske spillerne enn for de engelske. Det er lite sannsynlig at England kommer til å vinne EM og VM på rad og rekke, mens klubber som Liverpool, Manchester United og de andre engelske storklubbene forventer å nå langt i Champions League hver sesong. Jeg bebreider ikke spillerne for å vurdere klubben sin som viktigere enn landslaget.

Les Lawson i Liverpool Supporters' Club støtter selvsagt Carra.

- Jeg er helt enig med Carra. Det eneste jeg tenker på når det er landskamper er at Liverpool-spillerne må komme skadefri hjem igjen. Jeg gir blanke f*** i England. Jeg er Liverpool-supporter. Vi er scousere, ikke engelskmenn.

Lawson sier at Liverpool-fans nå heller støtter Spania enn England, grunnet de mange spanske landslagsspillerne i klubben.

- Jeg har flere ganger valgt å se Liverpools reservelag spille i stedet for å følge en landskamp med England på TV. Dersom England møter Spania vil man trolig finne at Liverpool-supporterne støtter Spania.