Riera klar for Liverpool

Liverpool FC bekrefter at de har kjøpt vingen Albert Riera fra Espanyol. 26-åringen har skrevet under på en fireårskontrakt med Anfield-klubben, og har blitt tildelt trøye nummer 11.

Overgangssagen rundt Albert Riera er over. Liverpool FC bekrefter nå at de har hentet spanjolen til Anfield på transfervinduets siste dag.

Rafael Benitez er henrykt over å ha sikret seg vingen fra Espanyol etter å utkonkurrert andre Premier League-klubber i kampen om 26-åringens signatur. Riera har skrevet under på en fireårskontrakt med Liverpool.

- Riera har de kvaliteter vi har sett etter. Han er venstrebeint og spiller normalt på venstrevingen. Han er god i lufta, sterk, kraftfull og slår gode innlegg, sier manageren til liverpoolfc.tv.

- Han er den type spiller vi har snakket om. Han kan komme seg forbi motspillere og legge gode innlegg inn i feltet til våre spisser, legger han til.

- Vi har kjent til ham lenge. Helt siden han var i Mallorca, og vi har senere fulgt hans karriere i Bordeaux, Manchester City og Espanyol. Albert snakker engelsk og kjenner Premier League, noe som er en stor bonus. Vanligvis trenger utlendinger tid til å venne seg til et nytt land, men Riera har vært her før og kjenner ligaen og spillestilen.

- Albert hadde tilbud fra andre engelske klubber, men takket nei til dem fordi han ønsket å spille for oss. Det betyr mye for meg, og viser at han virkelig higer etter å spille for Liverpool.

Liverpool FC bekrefter at Riera vil spille med trøye nummer 11 i 2008/09.

Setanta Sports hevder at Liverpool betaler Espanyol £8.5M for vingen, mens Sky Sports og Liverpool Daily Post mener at beløpet er £8M.

Riera skal nå ha reist hjem til Spania for å ordne opp i noen personlige saker, men han vil ifølge Liverpool Daily Post returnere til Merseyside senere denne uken for å trene med sine nye lagkamerater fram mot kampen mot Manchester United den 13.september.