Riera tilbake i Manchester

Albert Riera mener han er en bedre spiller nå enn da han hadde et kort opphold hos Manchester City, som han vil møte igjen på søndag. Robbie Threlfall håper å bli friskmeldt i november.

- Røde fans de beste
Et av poengene foran søndagens kamp mellom Liverpool og Manchester City vil være at Albert Riera er tilbake på gamle tomter etter ha vært på utlån til City i siste halvdel av 2005/06 sesongen. 17 kamper og en scoring ga ikke varige inntrykk for de som følger med på engelsk fotball, men Riera mener at han er en bedre spiller nå enn han var da.

- Det var en vanskelig tid for meg som spiller, erindrer Riera.

- Jeg var ung da jeg reiste til Manchester City, jeg var under utvikling som spiller og jeg hadde aldri spilt i engelsk fotball før.

- Siden den gang har jeg fått mye mer efaring. Jeg har spilt UEFA-Cup finale med Espanyol og spilt på det spanske landslaget, slik at jeg nå stiller mye bedre forberedt til å være med i Premier League.

- Det får først og fremst være opp til andre folk å uttale seg om at jeg er en bedre spiller, men selv så mener jeg at jeg er det og jeg håper å kunne bevise det overfor fansen til Liverpool.

- Han arbeidet knallhardt utenfor banen, sier hans daværende manager i Manchester City Stuart Pearce.

- Ganske ofte når jeg reiste hjem sent på ettermiddagene, var han fortsatt på treningsanlegget og hadde engelskleksjoner. Han etablerte seg hurtig og ble et populært medlem av troppen.

I onsdagens kamp skal The Kop ha tatt fram en gammel sang om etterkrigshelten Albert Stubbins, til ære for Riera, noe som skal antyde at røde fans liker hva det har sett av 26-åringen så langt.

- Jeg visste fra før at Liverpools fans er de beste, hevder venstrevingen selv.

- Jeg kjenner ikke mye til Albert Stubbins, men jeg har hørt at han er en virkelig legende og det er en ære for meg å få den samme sangen som han.

- De hjelper laget i hver kamp og gir deg så mye tro at du føler at du kan gjøre nær sagt hva som helst.

- Jeg trivdes da jeg var i City og skjønte fort at det var en viktig klubb i Premier League. Det var godt å spille for dem, men nå er jeg i Liverpool og vil gjøre alt hva jeg kan der.

- Vi har startet sesongen bra og må bygge videre på det.


Threlfall snart tilbake
Robbie Threlfall, som er på utlån til Hereford fra Liverpool fram til januar, måtte opereres for et brudd i foten tidlig denne sesongen. Nå er den 19-årige forsvareren på bedringens vei og håper å være i spill i løpet av et par måneder.

- Rekonvalesensen går bra og jeg er fast bestemt på å være helt kampklar igjen i løpet av november, sier den forsvareren til Sky Sports.

- Jeg er på lån til Hereford i januar så jeg håper å kunne avslutte låneperioden i god form før jeg reiser tilbake til Liverpool.

- Det har vært frustrerende å være ute uten å få spilt kamper og det kribler i beina etter å komme i gang igjen.