Riise vil jakte mål

Intet vil passe John Arne Riise bedre enn å gjøre sesongens første mål på Stamford Bridge. Frihet til Steven Gerrard kan bli nøkkelen, tror Mark Lawrenson.

- Må være positiv
Øynene vil være rettet mot John Arne Riise i morgen, etter hans forsøk på å klarere ballen i den første semifinalen mot Chelsea endte opp i egne nettmasker.

Nordmannen sier til Liverpool Daily Post at han har kommet over sjokket, og at det nå gjelder å være positiv både for laget og ham selv.

- Vi hadde fri dagen etter kampen og jeg tenkte gjennom ting da, forklarer John Arne.

- Jeg bare reiste hjem og ønsket ikke å snakke med noen, jeg måtte bare ha tankene for meg selv. Jeg forstod at en bare må komme seg videre og jeg tror jeg har greid det.

- Det største ved det for meg var tidspunktet for målet, den siste berøringen på ballen i slik en viktig kamp. Det var det aller mest skuffende både for meg og laget.

- Jeg er uansett mentalt sterk og har greid å få det hurtig ut av hodet. Å kunne komme tilbake på lørdag var alt som betydde noe for meg og nå er det onsdag. Jeg tenker bare på å gjøre det bra hvis jeg får sjansen til å spille.

- Jeg vil prøve å score i alle kamper jeg spiller, svarer venstrebacken på spørsmålet om han ikke gjerne vil revansjere seg med et mål i London. - Men spesielt nå som vi har et slikt vanskelig utgangspunkt etter 1-1 hjemme.

- Ingen ønsker å score selvmål, men mennesker gjør feil. Ingen vil klandre meg om det blir 0-0 på onsdag og vi ikke går videre.

- Ingen tenker imidlertid på det nå. Vi skal prøve å vinne returen, da vil ikke selvmålet ha noen betydning. Vi vet vi kan gjøre det. Det blir en tøff kamp, men vi må være positive og tro at vi kan få det resultatet som skal til for å komme til finalen.


Kan bli åpen kamp
Liverpools tidligere midtstopper Mark Lawrenson, som nå har en spalte i Liverpool Daily Post, mener at Liverpool må sørge for at Steven Gerrard får større innflytelse på kampen på Stamford Bridge enn hva tilfellet var for kapteinen og også Fernando Torres på Anfield.

- Den beste sjansen Liverpool har er å sørge for at Gerrard får den friheten han søker etter. Det fikk han ikke på Anfield, og det faktum at Claude Makelele utførte en god markeringsjobb på ham gjorde at han ikke fikk ha den innflytelsen på spillet som ofte er tilfellet i slike store kamper.

- Enten han kommer i scoringsposisjon selv, eller skaper sjanser for andre, så må man sørge for at hans offensive egenskaper komme til sin rett.

- Men det gjelder for alle spillerne. Fernando Torres har stor fordel av at Gerrard får uttrykt seg.

- Ryan Babel og Dirk Kuyt må også være dristige. Hvis ballen er på motsatt kant må du komme inn i straffefeltet og jakte på den. De må spille uten frykt og restriksjoner.

- Faktisk tror jeg ikke det er så ille at de nå må gå til returen og er nødt til å score. Ikke misforstå, Chelsea har en skremmende statistikk hjemme og er ikke det laget du vil ønske å innby til kontringer samtidig som du må holde tett bakover.

- Det å jakte et mål kan gjøre kampen mer åpen, men det er en risiko som er verdt å ta for Benitez. Når han har vært nødt til å gamble på dette tidspunktet i Champions League tidligere, har han gjerne tatt potten.