Rød statistikk

Liverpool har tallene på sin side før morgendagens møte med PSV Eindhoven, men hvis man slår nederlenderne vil det likevel være første gang man vinner sine to første kamper i gruppespillet.

Steven Gerrard og hans lagkamerater er favoritter foran hjemmemøtet med PSV Eindhoven, og Liverpool vil håpe og ønske å feste et solid grep i gruppe D gjennom nok en seier etter at man vant 2-1 i Marseille i første kamp.

Hvis en ser på statistikken foran kampen mot de nederlandske mesterne, taler de også i favør av tre hjemmepoeng.

Dette er noen av tallene som gjelder før møtet kl 20.45 onsdag kveld:

+ Liverpool har vunnet fire og spilt en gang uavgjort i fem tidligere kamper mot nederlandske motstandere på Anfield.

+ Dette er 7.gang Liverpool er i gruppespillet i Champions League. Fem av de seks tidligere gangene har man avansert til cupspillet.

+ 2006/07 sesongen var imidlertid eneste gang man vant alle hjemmekampene i gruppespillet, mot nettopp PSV i tillegg til Galatasaray og Bordeaux.

+ Bare Galatasaray har scoret mer enn et mål mot Liverpool i de siste 17 gruppespillkampene på Anfield.

+ Liverpool og PSV er to av 12 tidligere vinnere av Serievinnercupen/Champions League som er med i årets gruppespill. PSV vant i 1988, da de slo Benfica på straffespark.

+ Hvis Liverpool vinner mot PSV, vil det være første gang i historien av de vinner sine to første kamper i gruppespillet.

+ Steven Gerrard har scoret åtte mål på sine 11 siste kamper i Champions League, hvis en ser bort fra kvalifiseringskampene.

+ Liverpool har bare tapt en av sine 21 siste kamper, borte mot Chelsea i april i siste sesongs Champions League.

+ De siste seks målene som Dirk Kuyt har scoret for Liverpool har alle vært i cupturneringer.

+ Det er 12 kamper siden Liverpool slapp inn mer enn et mål i en kamp, i det nevnte 3-2 tapet mot Chelsea. Siden har man bare måtte se fire baller gå inn i eget nett.

+ PSV er det eneste laget man har trukket to ganger i samme sesong i Champions League (2006/07).