Rush kritiserer Capello

Ian Rush synes Fabio Capello burde stolt på Liverpools leger. John Wark hyller Carra. Motstand mot registrering av Liverbirden. Kuyt får spille spiss for Nederland? Moa er Liverpool-supporter.

Ian Rush føyer seg inn i rekken av Liverpool-legender som kritiserer Fabio Capello for ikke å ha stolt på Liverpools medisinske støtteapparat. Capello forlangte som kjent at Steven Gerrard skulle reise helt ned til Watford for å bevise at han var skadet og ikke kunne spille privatlandskampen mot Tyskland. Dette har falt Rushy tungt for brystet.

- Det faktum at Fabio Capello beordret Steven Gerrard til å bevise at han var skadet, viser hvor dårlig tillitsforholdet har blitt mellom klubber og landslag. Ifølge FIFA-reglementet hadde England rett til å få Gerrards skade vurdert av sine egne leger, men det ville da utvilsomt ha vært bedre for alle om Capello hadde tatt Liverpools ord for god fisk, slik at Gerrard kunne ha forblitt på Merseyside og fått behandling, skriver Rush i sin spalte i Liverpool Echo.

- Ingen kan hevde at det er bra for en spiller som sliter med en lyskeskade å reise 320 km med bil eller tog. Spillere må få den riktige behandlingen for å bli friske så fort som mulig.

- Jeg vil tro at Liverpool har sendt resultatene av Stevens røntgenundersøkelse til fotballforbundet. Da ville det beste vært at Capello aksepterte klubbens diagnose, og heller konsentrerte seg om å finne en erstatter.

Rush frykter at Capellos opptreden kan sette en farlig presedens, som kan få store konsekvenser for utlendingene som spiller i Premier League.

- Det bekymrer meg at Liverpools utenlandske spillere som følge av denne presedensen kan bli tvunget til lange utenlandsreiser for å bevise at de virkelig er skadet.

- Jeg skjønner hvorfor FIFA har gitt de nasjonale forbundene så mye makt, ettersom det har vært tilfeller tidligere der spillere har blitt holdt tilbake fra landskamper når de egentlig har vært i stand til å spille. Men den beste løsningen må være at forbund og klubber jobber tett sammen for å bygge opp tilliten igjen. Det vil forhindre at spillere som Steven Gerrard blir uskyldige ofre fordi tilliten ikke er tilstede.

Wark hyller Carra
Liverpool-legenden John Wark mener at Jamie Carragher kan vise seg å bli jokeren i Liverpools jakt på klubbens første ligatittel på 19 år. Carra har sammen med keeper Pepe Reina spilte samtlige minutter med ligafotball for de røde så langt denne sesongen.

- Jamie Carragher har vært så stabil at det er nærmest uvirkelig. Han fortjener all den kreditt han kan få. Han er lagets viktigste forsvarer, og når han ikke spiller bra sliter laget også, sier Wark til BBC Radio Merseyside.

- Jamie er fantastisk til å organisere forsvaret, og han gir sitt ytterste hele tiden. Fansen elsker ham.

Mot Bolton i helgen spilte Carra høyreback fordi Alvaro Arbeloa var suspendert.

- Han kastet seg inn i noen taklinger, og jeg elsker måten han spiller fotball på. Han spiller med en utrolig glød og entusiasme.

- LFC vil få problemer med å registrere Liverbirden
En ekspert på feltet mener Liverpool FC vil få problemer med å registrere Liverbirden som varemerke. Dersom klubben får retten til Liverbirden vil det også få store konsekvenser for mange bedrifter i Liverpool by. Liverpools bystyre vurderer å gå rettens vei for å forhindre dette.

Liverpool FC hevder at klubben kun vil registrere sin egen versjon av fulgen som varemerke. Dette fordi klubben går glipp av betydelige summer hver sesong grunnet ulisensiert salg av effekter med klubbens logo.

- Jeg forventer at folk setter seg i mot dette, og at Liverpool FC vil få problemer med å registrere Liverbirden som varemerke, sier David Worrall til advokatfirmaet Shipley Solicitors i Liverpool til Echo.

- Jeg tror mange føler at fuglen tilhører offentligheten og ikke et firma, uansett hvem det måtte være. Klubben er i en virkelig vanskelig situasjon, og jeg har også forståelse for at de ønsker å beskytte seg.

Peter Glover i markedsføringsfirmaet CL3 er enig.

- Liverbirden er et unikt kjennetegn på denne byen, og en stor markedsføringsressurs. Dersom dette varemerket havner på private hender vil det skape store problemer for en rekke bedrifter. Rørleggere, elektrikere, taxifirmaer, cateringfirmaer og lignende vil da vegre seg for å bruke Liverbirden i sin markedsføring. Det vil føre til mindre bruk av fuglen, og det vil igjen bidra til å svekke byens identitet.

- For folk flest er fuglen like mye et kulturelt ikon som et varemerke. Jeg skjønner at Liverpool FC prøver å beskytte sine interesser, men Liverbirden tilhører byen og det vil koste byen dyrt om en enslig organisasjon skulle få lov til å endre på det.

Kuyt som spiss?
Dirk Kuyt kan få en sjanse som spiss når Nederland møter Sverige i en privatlandskamp i Amsterdam i morgen. Etter fem mål på sju ligakamper for Liverpool denne sesongen, er han favoritt til å erstatte skadede Klaas-Jan Huntelaar i angrepet til de oransje. Kuyt, klubbkamerat Ryan Babel og Arsenals Robin van Persie er de eneste angriperne som landslagssjef Bert van Marwijk har tilgjengelig til kampen mot svenskene.

- Det er synd Klaas-Jan ikke kan spille, men jeg tror jeg kan være til nytte for Nederland som spydspiss også. Men Van Persie kan også bekle den rollen, uttalte Kuyt på en presekonferanse foran kampen.

Moa er Liverpool-supporter
Vålerengas cupfinalehelt Mohammed «Moa» Abdellaoue (23) kobles nå til Manchester United, som skal være interessert i å hente 23-åringen til England for å la ham prøvespille. Men Moa avslører til Nettavisen at Manchester United på ingen måte er favorittklubben.

- Liverpool er min klubb. Jeg er Liverpool-supporter. Men jeg ikke medlem av supporterklubben, sier mannen som scoret to av Vålerengas fire mål i cupfinaleseieren over Stabæk.