Samtalene mellom DIC og Gillett fortsetter

Forhandlingene mellom DIC og George Gillett ble avsluttet like før midnatt i går, og fortsetter i dag. Rick Parry er også tilstede som nøytral observatør som skal ivareta klubbens interesser.

Ifølge The Daily Telegraph skal Liverpools daglige leder Rick Parry ha vært tilstede under forhandlingene som pågikk mellom Dubai International Capital og advokatene til George Gillett i går kveld. Avisen skriver at samtalene ble avsluttet like før midnatt skandinavisk tid, uten at man hadde klart å komme til noen enighet. Det er forventet at disse forhandlingene vil gjenopptas i dag.

En kilde nær Parry skal ha uttalt til Telegraph i går kveld at Parry skal ha blitt invitert til møtet nær Westminster i London som en nøytral observatør. Kilden hevder at Parrys rolle under møtet var å ivareta klubbens interesser.

Avisen hevder at DIC i går kom med et bud som lød på mer enn £450M til amerikanerne. Tilbudet inkluderer en overtakelse av gjelden på £350M. I tillegg til å overta gjelden skal DIC ha tilbudt Hicks en profitt på £25M, mens Gillett skal ha blitt tilbudt hele £80M fortjeneste!

Hicks skal umiddelbart ha avslått tilbudet, og også ha stått på at han har veto-rett når det gjelder salg av Gilletts andel. Texaneren skal nå også ønske å kjøpe 1% av Gilletts andel av klubben, slik at han får 51% av aksjene og dermed kontroll over klubben alene. De resterende 49% skal han ha gitt Gillett lov til å selge.

DIC hevder imidlertid at bankene ikke vil tillate et slikt maktskifte mellom Hicks og Gillett i henhold til de låneavtalene som ble inngått i januar. DIC mener de har bankenes støtte til å ta over kontrollen med klubben.

Demonstrasjoner på Anfield i kveld
Det er ventet at fansens misnøye med amerikanerne vil komme klart til syne under kveldens kamp mot West Ham på Anfield.

- Dersom DIC får kontroll over klubben vil vi ønske dem velkomne, men vi vil samtidig være på vakt. Det er usikkert om de har klubbens beste interesser i tankene, uttaler Neil Atkinson som er talsmann for supporterunionen Spirit of Shankly.

- DIC har ikke brent noen broer. De har ikke sagt at de vil ta penger fra klubben og bruke på sine andre lag. De har ikke sagt det ene, for så å gjøre det motsatte. De har ikke lovet noe stadion, men fortsatt ikke begynt å grave. De har ikke diskutert managerjobben i Liverpool med en mann som ikke har noen tilknytning til Liverpool og som aldri har vært manager for et klubblag før, sier Atkinson med klar adresse til amerikanerne.

- Jeg er sikker på at Liverpool-supporterne vil gjøre sine ønsker kjent under kveldens kamp mot West Ham. Mr Hicks og Mr Gillett kan forlate klubben med sin profitt nå. La oss starte på nytt med nye eiere. Vi skal holde øynene åpne, og jobbe sammen med dem i henhold til klubbens verdier og tradisjoner, avslutter han.