Sannhetens time

Spania og Italia ruster seg til en klassisk kvartfinale i EM, hvor en håper at Fernando Torres kan spille en avgjørende rolle i å gi spanjolene etterlengtet revansj.

Spanske og italienske aviser smører på de feteste skrifttypene foran kveldens møte med rivalen Italia. Historien taler mot spanjolene, som ikke har slått Italia i en mesterskapskamp siden 1920 og som vant sin eneste tittel under EM i 1964. Den siste finalen var i 1984.

Nå føler man at man har en unik sjanse med et stabilt og sammensveiset lag, som har de matchvinnerne man også har hatt tidligere men som da sviktet da det gjaldt som mest. Samtidig frykter man et fysisk og taktisk sterkt Italia som på sedvanlig måte har snublet seg videre. Og man frykter Luca Toni på topp.

Den spanske avisen AS tror at Italia uten suspenderte Pirlo og Gattusso vil fylle opp midtbanen med hardt arbeidende spillere som Rossi, Ambrosini, Aquilani og Camoranesi, samt at man har et forsvar med gentlemansforbryteren Panucci i spissen. Man setter sin lit til at den tyske dommeren Herbert Fandel, som dømte CL-finalen i 2007, skal få kontroll på et rivalenes oppgjør hvor den spanske siden ennå ikke har glemt at Tassotti slå til Luis Enrique under VM for fjorten år siden.

AS frykter også den uforutsigbare Cassano og lange og sterke Luca Toni på topp, og ikke minst erfaringen og tradisjonen som Italia har ved å vinne slike avgjørende kamper.

Xavi, Iniesta og Villa blir trukket fram som nøkkelspillere, sammen med Marchena, mens man har en joker i Fernando Torres. Xavi fordi han er en playmaker som det italienske midtbanen ikke besitter i fraværet av Pirlo, Iniesta fordi han er spilleren som har mest å gå på i forhold til turneringens første kamper, Villa fordi han er toppscoreren som har levert varene, mens Marchena kan være et svakt punkt som vil bli testet til fulle av Luca Toni. Torres skal sammen med Villa utfordre det italienske forsvaret med sin fart og kløkt.

Marca mener at trener Luis Aragones ser på dette som en gylden mulighet for sin lag. Hvis man greier å kvitte seg med børen om at man alltid synes å feile i slike kamper, har man i utgangspunktet et bedre lag enn Italia. Det spanske laget er mer sammensveiset og motivert enn noen gang, og hvis man greier å luke vekk tidligere glimt av konsentrasjonsvikt kan man nå være i stand til å legge tidligere mareritt bak seg. En nøkkelspiller kan bli Sani Cazorla fra benken, den ferske vingen fra Virrarreal.

I Gazzetta dello Sport spiller den italienske sjefen Donadoni på at man allerede har hatt ryggen mot veggen i dette mesterskapet, og man har kjempet seg tilbake. Man har ikke bare kjempet seg tilbake og fått igjen gnisten, men etter at man beseiret Frankrike lever drømmen om igjen å bli mestere.

Fernando Torres vil starte sammen med David Villa på topp, mens Xabi Alonso antas å være på benken som et førstevalg dersom en av de sentrale midtbanespillerne til Spania blir byttet ut. Pepe Reina er reservekeeper, mens Alvaro Arbeloa trolig bare er aktuell ved skader.

Antatte lag:

Spania: Casillas; Ramos, Puyol, Marchena, Capdevilla; Iniesta, Senna, Xavi, Silva; Villa Torres.

Italia: Buffon; Zambrotta, Chiellini, Panucci, Zambrotta; Camoranesi, De Rossi, Aquilani, Perrotta/Ambrosini; Cassano, Toni.