Santiago Bernabéu blir finalearena i 2010

UEFA har vedtatt at Real Madrids storstue, Santiago Bernabéu, blir finalearena for Champions League-finalen i 2010. Dermed blir det første gang på seks år finale på en stadion uten løpebaner.

UEFA har i dag bekreftet at mektige Santiago Bernabéu i Madrid skal være finalearena for Champions League-finalen i 2010. Det var tøff konkurranse, og mange ville nok på forhånd trodd at finalen kom til å bli arrangert på enten New Wembley eller Allianz Arena i München.

Dette blir fjerde gang stadionanlegget i Spanias hovedstad blir finalearena i den gjeveste Europacupen, etter å tidligere ha arrangert finalene i 1957, 1969 og 1980.

Publikumskapasiteten på stadion er i følge wikipedia på hele 80,400, mens UEFA opererer med et tall på 71.569 - og det er en ren fotballarena. De siste årene har finalene blitt arrangert på flersportsarenaer. Ikke siden Porto vant finalen i 2004 på Arena Auf Schalke, eller Veltins Arena som sponsornavnet er, har finalen blitt arrangert på en ren fotballarena. Både på årets finalearena, Luzhniki Stadium i Moskva, og nesteårs på Olympiastadion i Roma, er det løpebaner rundt gressmatta.

Hamburger SV sin Arena Hamburg er finalearena for UEFA cupen.