Scoring og avansement for Kuyt

Dirk Kuyt scoret det viktige første målet da Nederland knuste Frankrike 4-1 i gruppe C. Nederland er dermed gruppevinnere.

Nederland stilte med samme mannskap og formasjon (4-2-3-1) mot Frankrike som de gjorde mot Italia på mandag. Det betydde at Dirk Kuyt igjen fikk spille ute til høyre på midtbanen, og Liverpool-spilleren takket for tilliten ved å sende de oransje i ledelsen allerede etter ni minutter. En corner fra Giovani van Bronckhorst ble slått presist mot fremste stolpe. Der steg Kuyt høyest til værs og headet ballen i nota, utagbart for Frankrikes keeper Gregory Coupet. Det var 27-åringens syvende landslagsmål. Ti minutter senere hadde han nok en avslutning, men ballen gikk denne gang over tverrligger.

Frankrike hadde en rekke sjanser til å utligne, men stillingen sto seg til pause. Ti minutter etter sidebyttet valgte Nederlands landslagssjef, Marco van Basten, å ta Dirk Kuyt av banen, til fordel for Robin van Persie. Kuyt viste igjen en enorm arbeidskapasitet, og fikk en velfortjent hvil. Arsenal-spilleren hadde kun vært på banen i fire minutter før han økte ledelsen til 2-0. I det 71. minutt reduserte Thierry Henry, og det lå an til en spennende avslutning på kampen. Men Arjen Robben ville det annerledes. Nederland gikk rett i angrep fra avspark, og Real Madrid-spilleren sendte ballen over Gregory Coupet og inn i nettmaskene til 3-1. To minutter på overtid fastsatte Wesley Sneijder sluttresultatet til 4-1.

Nederland har dermed beseiret begge VM-finalistene fra 2006, og de oransje er dermed sikret gruppeseieren før siste kamp mot Romania på tirsdag. Både Frankrike og Italia er avhengig av at Nederland tar poeng fra Romania for at en av dem skal kunne slå følge med Nederland til kvartfinalen.

I kvartfinalen møter Nederland nummer to i Spanias gruppe. Oppgjøret spilles i Basel lørdag 21. juni kl. 20:45.