Ser frem til Merseyside-derbyet

Keane har gode minner fra tidligere møter med Everton. Han advarer mot Evertons offensive spillere. Fowler «senket» Everton. Minnerik kveld for O'Donnell. Trofeer på utstilling.

Liverpool gjester Goodison Park på lørdag, og Robbie Keane ser frem til sitt første Merseyside-derby. Iren har spilt i en rekke lokaloppgjør i Midlands, Milano og senest i Nord-London med Tottenham. Everton har hatt en vanskelig start på sesongen. "The Toffees" har tapt begge hjemmekampene så langt, mot Blackburn (2-3) og Portsmouth (0-3). Borte har det imidlertid blitt to seirer (West Bromwich og Stoke) og én uavgjort (Hull). Robbie Keane mener at hva lagene har prestert før i sesongen ikke vil bety noe når Merseyside-derbyet blåses i gang.
- Jeg tror alt legges til side i lokaloppgjørene. Min erfaring med derby-kamper har lært meg at hver kamp alltid er annerledes, uansett hvor bra man har gjort det i ligaen eller hvor god motstanderen er, sier Keane til Liverpoolfc.tv.

- Form kan gi deg selvtillit til i forhold til hvordan man spiller, men det vil bli annerledes fordi det er to lag som kjemper om lokal stolthet på lørdag.

- Som spiller vil man alltid være med i slike kamper som dette. Jeg har vært involvert i et par lokaloppgjør i karrieren.

- Nord-London-derbyet mot Arsenal, mens jeg var i Tottenham, var fantastisk. Jeg er sikker på at dette ikke vil bli annerledes, til og med bedre. Jeg ser virkelig frem til å spille mot Everton.

Keane advarer mot Evertons angripere.
- Folk sier at Everton alltid er et veldig fysisk lag, og ja, det er de. Men de har også spillere som liker å spille god fotball. Typer som Arteta, Cahill og Osman. Det vil bli en tøff kamp. De ser også ut som en meget god enhet. De har offensive spillere som kan komme fremover og score mål.

Robbie Keane har gode erfaringer med Everton. Hans eneste hattrick i Premier League kom mot dem da han spilte for Spurs i januar 2003. Tottenham vant 4-3.
- Tottenham fikk noen ganske gode resultater mot dem mens jeg var der. Forhåpentligvis vil det samme skje denne gang med Liverpool. Men i øyeblikket vil jeg bli glad for bare den ene scoringen.

- Jeg tror at alle spillere ønsker å ta del i store kamper. Det blir ikke større enn Everton mot Liverpool. Det er den første for sesongen, så jeg tror alle ser frem til det, spesielt jeg.


Fowler senket Everton
Robbie Fowler debuterte for Blackburn i går, og var med på å sende Everton ut av Carling Cup. 33-åringen var involvert i veggspillet som førte til at Martin Olsson scoret vinnermålet. Kampens eneste mål kom i det 10. spilleminutt. Fowler fikk spille hele oppgjøret. Blackburn-manager Paul Ince var meget godt fornøyd med Fowlers debut.
- De to gamle mennene (Fowler og Tugay) var i en egen klasse. Robbie var utålmodig etter å komme i gang og var ivrig etter vise hva han duger til, sier Ince til BBC Sport.

- Jeg brukte ham i en litt dypere rolle, og han gjorde det veldig godt. Han mistet aldri ballen og hadde et par sjanser.

- Han utgjorde en forskjell i kveld. Han hadde en rekke flotte ballberøringer. Han er en naturlig målscorer. Det mister man ikke. Utsiktene er gode.

Minnerik kveld for O'Donnell
Den tidligere Liverpool-reserven Danny O'Donnell var meget godt fornøyd med hva han presterte mot Liverpool i Carling Cup tirsdag.
- Det var en fantastisk kveld, fra siste fløytesignal og høre "You'll Never Walk Alone" sunget av The Kop til måten vi spilte på. Det var en stor opplevelse for alle sier O'Donnell til Liverpool Daily Post.

- Det var flott for meg å komme tilbake og se noen gamle fjes. Jeg synes jeg gjorde det ganske bra, spesielt når man ser på spillerne vi møtte.

- Jeg må innrømme at blodpumpa banket ekstra da jeg så Torres komme inn og deretter Robbie Keane. Det er spillere av toppkvalitet. Jeg vil aldri glemme at jeg har spilt mot dem.

Trofeer på utstilling
Fire av UEFAs pokaler vil bli utstilt på World Museum Liverpool i ulike perioder fra 11. oktober til 1. mars. Her blir det mulighet for å se EM-, Champions League-, UEFA-cup- og Cupvinnercup-trofeet. Når de ulike pokalene vises frem, finnes det info om her. Museet ligger i William Brown Street (ved siden av Liverpool Central Library, i nærheten av St. George's Hall), og det er gratis inngang.