Share Liverpool FC øyner forhandlinger

Liverpool-supporternes forretningsgruppe som ønsker å kjøpe Liverpool FC øyner forhandlinger med den amerikanske eierduoen. Chelsea med keeperproblemer foran semifinalen.

Share Liverpool FC, som er forretningsgruppen med ideologi om at fansen skal eie Merseyside-klubben og som ønsker å kjøpe ut den amerikanske eierduoen George Gillett og Tom Hicks, tar sikte på å ta plass ved forhandlingsbordet for å diskutere deres økonomiske intensjoner med klubben.

Som nevnt tidligere er Share LFC gruppen som tar sikte på at fansen skal få eiendeler i klubben ved at man skal prøve å samle 100.000 supportere til å bidra med £5.000 hver, hvilket tilsvarer rett under 50.000 NOK.

Ifølge BBC sitt nettsted har nå Share Liverpool FC definitivt £60M til rådighet fra supportere som ønsker å investere, samt potensielt £55M fra fans som viser "sterk interesse" for planene.

Tom Hicks og George Gillett har møtt sterk motbør etter at de tok over klubben for ett drøyt år siden, spesielt etter at de har overført gjeld på klubben, sliter med å finansiere et lån på den nye storstuen i Stanley Park og på toppen av kransekaka hadde samtaler med Jürgen Klinsmann om en potensiell trenerjobb i Liverpool FC mens Rafael Benítez satt i trenerstolen.

Usedvanlig svak dollarkurs har også gjort det vanskelig for amerikanerne å legge ned store summer i klubben, samtidig som kreditt- og aksjemarkedet har falt katastrofalt i USA den siste tiden. Det har kommet meget ubeleilig for amerikanerne, som så for seg en helt annen situasjon i verdensøkonomien enn hva som har blitt tilfelle.

Eierduoen er ei heller lengre på talefot med hverandre, noe George Gillett ga utrykk for for en drøy uke siden. Dubai International Capital, med Sheik Muhammed bin Rashid Al-Maktoum i spissen, virker å ha trukket seg fra forhandlingene om aksjepostene til både George Gillett og Tom Hicks. Araberne spådde rett etter at amerikanerne hadde kjøpt Liverpool at klubben hadde gjort en gedigen feil, fordi verdensøkonomien ville møte på hindrer som gjorde at man burde ha likvide midler for å kunne bygge stadionanlegget. Gillett og Hicks kan også blokkere et eventuelt salg av den andre parts aksjer, noe som har gjort at forhandlingene med DIC har opphørt.

Dermed er Share Liverpool FC på banen igjen, denne gang med et ønske om å gå i forhandlinger med amerikanerne vedrørende den fremtidige eiersituasjonen i klubben.

- Vi må nå ta kontakt med de nåværende eierne. Jeg kan ikke si hvordan eller gjennom hvem for øyeblikket, men prioriteten vår fremover vil være å få i stand et møte, konversere sammen og la dem høre våre intensjoner, uttaler Rogan Taylor initativtaker av Share Liverpool FC.

- Det har vært mye aktivitet på nettsiden vår, med kontakt fra over 200 forskjellige nasjoner. Nettsiden vår var en sjekk for å prøve å fine ut hvor interessert supporterne var i en slik løsning. Vi er forbløffet over repsonsen vi har mottatt og nå gjelder det å sette igang ting så raskt som mulig, fortsetter Taylor, til venstre på bildet.

Såvel som dem som uttrykker en sterk interesse for prosjektet og investerte sine penger, er det videre registrert 13.000 øvrige personer som ikke har råd til å investere £5.000, men som ville gjort det om de hadde pengene til rådighet.

- Vi ønsker å kontakte dem angående mulige gruppemedlemskap, hvor fans eller familiemedlemmer går sammen og kjøper en aksje, og har en valgt akseeier som de alle er enige om, beretter Taylor.

Share Liverpool FC har nå satt sammen en styringskommité bestående av personer med erfaring innen jus, økonomi, regnskap og det kommersielle. Disse skal nå formulere en konstitusjon som vil vise vei fremover i prosessen, og oppsettet er nå i ferd med å bli ratifisert.

- Konstitusjonen er designet til å lage en struktur som ikke gir avkastning og midler for et valgt eksekutivstyre. Denne sammensetningen vil være styret i klubben, vil det også være et supporter-storting bestående av 100 delegater, hvis hovedmål er å undersøke styrets beslutninger nøye.

- Fansen vil ikke ha mulighet til å si hvilke sjekker som er skrevet eller hvilke spillere som ankommer eller forlater klubben. Styret vil ha overordnet kontroll for ansettelser og oppsigelser, kjøp og salg, samt lån og utlegg, siteres Rogan Taylor.

Et eventuelt lån for å bygge den nye storstuen i Stanley park vil bli gjort med sikkerhet i fremtidige innteker det nye stadion vil generere, slik som tilfellet er med Arsenals finansiering av Emirates Stadium. Videre beretter herr Taylor at man nå ønsker å sette et mer sofistikert preg på Share Liverpool FC sin hjemmeside.

- Hva som har hendt i klubben, uavhengig av hvem som eier den, er en sammenfallende illustrasjon på hva som foregår i fotballklubbene rundt om i England. Flotte klubber, etablerte sosiale institusjoner, blir handlet på det globale kapitalmarkedet av personer uten kjennskap til klubben. Fansen tilbyr evig støtte til klubben og bør nå få muligheten til å eie en aksje for all tid de måtte ønske, avslutter representanten for Share Liverpool FC.

Chelsea i keepertrøbbel
Foran semifinaleoppgjørene i Champions League, henholdsvis på Anfield og Stamford Birdge 22. og 30. april, har Chelsea problemer på keeperplassen.

Petr Cech måtte for to dager siden sy nærmere femti sting i ansiktet og få plastisk kirurgi etter et kraftig sammenstøt med lagkamerat Tal Ben Haim på trening. Under gårsdagens 2-0-seier over Fenerbache pådro andrekeeper Carlo Cudicini seg en strekk i hasesenen på baksiden av låret og blir sannsynligvis ute i flere uker.

Om ikke Petr Cech kommer seg på beina i tide står Chelsea kun igjen med den 32 år gamle tredjekeeperen Henrique Hilario Meireles Alves Sampaio og klubbens U-målmann Rhys Taylor. De første prognosene viser at Cech kan rekke returoppgjøret på Stamford Bridge, men hva angår å rekke den første kampen på Anfield betegnes det som ytterst tvilsomt.