Sissoko positiv til Juventus

Mohamed Sissoko ønsker en overgang til Juventus velkommen. Regjeringen sa ja til skrinlagte stadionplaner. Enda et vitne støtter Carra. Liverpool snillest i klassen.

Mohamed Sissoko er sitert av den franske radiostasjonen RMC på at han er positiv til en overgang til Juventus.

- Jeg håper klubbene kan komme til enighet. Jeg er veldig glad for at en klubb som Juventus ønsker meg. Akkurat nå ønsker jeg en ny utfordring. De siste månedene i Liverpool har ikke gått slik jeg skulle ha ønsket. Men slik er fotballen, og nå har jeg sjansen til å gå til en ny klubb og vise hva jeg kan, skal midtbanespilleren ha sagt til radiostasjonen ifølge Setanta Sports.

Det hevdes at Liverpool krever rundt £11M av Juventus for å skille seg ad med afrikaneren.

Liverpool fikk godkjent skrinlagte planer
Den britiske regjeringen godkjente i dag Liverpools futuristiske stadionplan som Tom Hicks og George Gillett jr lanserte i juli. Det ironiske er at amerikanerne bestemte seg for å droppe disse planene for bare tre uker siden, da denne løsningen ble for kostbar for dem. I stedet kommer eierne til å bestemme seg for en tredje løsning i kveld.

Liverpool Echo viser til et brev fra minister Hazel Blear, der regjeringen ikke har noen innsigelser mot juli-planen til Hicks & Gillett.

- Lokale planleggingsmyndigheter er normalt sett best skikket til å ta avgjørelser som gjelder deres område. Generelt sett bør disse få ta bestemmelsene uten at regjeringen blander seg inn, heter det i brevet fra Blear.

Dermed ble vedtaket i Liverpools bystyre om å gi grønt lys til disse planene stående. Til ingen nytte.

City fikk avslag på Cissé
BBC melder at Manchester City har fått avslag på et bud på den tidligere Liverpool-spissen Djibril Cissé. Det er Marseille-president Pape Diouf som hevder at hans klubb har takket nei til City.

- Cissé er en ettertraktet mann, det er sikkert. Jeg har selv blitt kontaktet av Manchester City, men takket nei til dem. Det er klinkende klart at Cissé ikke vil forlate oss nå. Han vil bli her ut sesongen, uttaler Diouf.

Enda et vitne som støtter Carra
Det har meldt seg enda et øyevitne som støtter Jamie Carragher etter at han ble sjikanert på det groveste av en gruppe Luton-fans etter søndagens FA-cupkamp på Kenilworth Road.

Luton-fødte Simon Lamport, som stod sammen med sin sønn nær der episoden hendte, har følgende å meddele:

- Jeg var vitne til opptrinnet, og det samsvarer slett ikke med versjonen som er gjengitt i tabloidene. Jeg var i en VIP-boks med min sønn, to bokser unna der episoden skjedde. Spillerne hadde kommet over for å signere programmer, trøyer og lignende for fansen, inkludert min sønn. Det var en gruppe Luton-fans der med scouser-parykker, og de begynte å sjikanere Jamie Carragher. Det så ut som spytt, eller kanskje det var øl, fløy i retning Carragher. Og ja, han hoppet opp på regklamegjerdet og snakket til dem. Men han ble ikke geleidet bort av en sikkerhetsvakt eller noe slikt. Han hoppet bare ned igjen etterpå. Han kunne lett ha tatt seg rett inn i VIP-boksen, men han gjorde ikke det. Det var rundt åtte fans i boksen, og de trakk seg også tilbake rimelig raskt. Men de sjikanerte også Carraghers familie. Det som skjedde med ham var fullstendig smakløst, og jeg synes ikke spillere skal finne seg i slike ting. Spesielt ikke når de hadde tatt seg umaken med å komme over å signere autografer for barna. Jeg er ikke Liverpool-fan. Jeg er født og oppvokst i Luton, men denne saken har blitt fremstilt helt feil i media.

Liverpool akter ikke å straffe Carragher på noen måte for episoden, og det er heller ikke ventet at fotballforbundet tar affære mot Liverpool-stopperen.

- Det hadde trolig vært mer fornuftig å ikke involvere seg, men det går en grense for hvor mye et menneske tåler av sjikané, uttaler en talsmann for Liverpool FC om saken.

Cupkamp går ikke på engelsk TV
Dersom Liverpool slår Luton i omkampen, og tar seg videre til 4.runde i FA-cupen, kommer kampen ikke til å bli vist på engelsk fjernsyn. BBC har plukket ut følgende tre kamper: Mansfield v Middlesbrough (lørdag), Wigan v Chelsea (lørdag) og Manchester United v Tottenham eller Reading (søndag). Sky Sports har valgt seg ut Sheffield United v West Ham eller Manchester City som sin kamp sent søndag ettermiddag.

Det er verdt å merke seg at dersom West Ham slår ut Manchester City så kommer denne cupkampen bare to dager før det terminfestede ligamøtet mellom West Ham og Liverpool på Upton Park tirsdag 29.januar. Det er dermed en viss fare for at denne kampen kan bli flyttet, for eksempel til onsdag.

Ny dato for juniorcup
Tirsdag 29.januar har for øvrig også blitt satt opp som ny dato for 4.runde i FA Youth Cup mellom Liverpool og Burnley eller Arsenal på Anfield. Denne datoen har imidlertid ikke blitt bekreftet av Burnley ennå, men Arsenal har sagt ja til den.

Snillest i klassen
Liverpool er snillest i klassen ifølge en statistikk utarbeidet av Premier League. I oppsettet nedenfor er antall gule kort nevnt først, og så røde. Det er gitt ett poeng for gult og tre for rødt, og det gir poengsummen til høyre i tabellen.

Blackburn

43-5

58

Chelsea

42-5

57

Fulham

38-5

53

Sunderland

36-4

48

Aston Villa

38-3

47

Middlesbrough

46-0

46

Bolton

45-0

45

Portsmouth

40-1

43

Arsenal

36-2

42

Manchester City

36-2

42

West Ham

42-0

42

Reading

30-4

42

Wigan

34-2

40

Birmingham

38-0

38

Tottenham

34-1

37

Newcastle

37-0

37

Derby

32-0

32

Manchester United

27-1

30

Everton

20-3

29

Liverpool

24-0

24