Sjeiken involverer seg

Ifølge Liverpool Echo er det pågående samtaler mellom Hicks og Gillett, og DlC, om et mulig oppkjøp av LFC, og hvor Sheikh Mohammed al-Maktoum nå også skal være delaktig.

Et år etter at Liverpool ble kjøpt opp av to rike amerikanere, har Tony Barrett i Liverpool Echo en lang og oppsiktsvekkende kritisk artikkel som omhandler tolv turbulente måneder med Hicks og Gillett i sulkyen. Oppsiktsvekkene siden lokalavisen Liverpool Echo nærmest er regnet som et talerør for Liverpool FC, og som er helt avhengig av å ha et godt forhold til klubben som hver dag preger mye spalteplass.

Barrett skriver om sportslig skuffelse, med finale i Aten som et høydepunkt fra februar til februar.

Det er blitt handlet spillere for om lag £20M netto, som nok er i underkant av hva mange trodde da David Moores valgte å selge for at man skulle sørge for at Liverpool skulle komme i hender som ville bringe klubben et skritt videre.

Det mest konkrete er det andre sett med tegninger av en ny stadion, som har et futuristisk og flott design på en arena som skal huse 71.000. George Gillett sa 6.februar 2007 at det første spadetaket behøvde gjøres innen 60 dager, men fortsatt venter man altså på å komme i gang etter 365 dager.

Til tross for at de nye eierne hevdet at de ikke ville følge eksempelet til familien Glazer i Manchester United med å legge all gjeld på klubben, er det nå løfter som Barrett betrakter som tomme.

En har selvfølgelig også den offentlige krangelen mellom Rafael Benitez og Tom Hicks hvor det til slutt kom fram, frembrakt av den samme Barrett, at amerikanerne faktisk hadde hatt samtaler med Jurgen Klinsmann med tanke om en mulig fremtidig manager.

Echo hevder også at forholdet mellom Tom Hicks og George Gillett er blitt kaldt, og konkluderer med at det beste beviset på det er at Gillett ikke skrev under på den pressemeldingen hvor refinansieringen av kjøpet av klubben ble offentliggjort.

Det mest iøyenfallende er likevel at Liverpool Echo i dag skriver at Dubai International Capital fortsatt har sterk interesse av å kjøpe Liverpool Football Club. Det at Hicks og Gillett har fullført sin refinansiering legger ingen demper på dette.

DIC var svært nære ved å få kjøpt opp klubben sist vinter, og man har fulgt nøye med på utviklingen som har gjort at fansen har holdt flere demonstrasjoner mot Hicks og Gillett. "Etter det Echo forstår har ledende personer i DIC hatt en løpende dialog med Hicks og Gillett i flere uker med tanke på å gjøre en avtale", skriver Barrett i dagens avis.

"De er klare til å teste ut hvor bestemte amerikanerne er på å holde på klubben, men bare til en pris som passer dem."

"Det er betegnende at Sheikh Mohammed al-Maktoum, som Echo kan avsløre har vært Liverpools-supporter fra guttedagene, nå har vist personlig interesse for at den skal bli en handel."