Sjeiken lurer i bakgrunnen

Liverpool Echo mener at Sheikh Mohammed bin Rasid Al Maktoum fortsatt er klar til å kjøpe Liverpool FC, hvis prisen og tidspunktet er det rette.

Tabloidaviser har de siste dagene brukt en del plass på at DIC, Dubai International Capital, ikke lenger er interessert i å kjøpe Liverpool. Det har imidlertid lenge vært hvisket at den mektige lederen i Dubai, Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum, er beredt på å sikre seg de røde fra Anfield mer gjennom personlig initiativ heller enn via statlige kanaler.

I en artikkel i dag skriver Tony Barrett, som følger Liverpool FC nærmest i lokalavisen Liverpool Echo, at DIC ikke lenger er aktuelle da investeringsfirmaet er bundet til å tjene på sine investeringer. Problemene på Anfield gjør at DIC dermed ikke lenger kan anbefale en slik investering.

Tom Hicks og George Gillett skal være villig til å selge, men ifølge Echo forlanger de en pris som vil gi dem hver £100M i profitt. Det betyr et beløp som ikke er aktuelt å betale i Dubai.

Ifølge avisen skal Tom Hicks også ha kontaktet Abu Dhabi før de kjøpte Manchester City, men ha blitt avvist. Det skal være uvisst om Hicks prøvde å selge hele klubben eller bare en del av LFC. Texaneren skal også ha henvendt seg til minst en annen investor, uten tellende resultat.

Store problemer i den amerikanske økonomien gjør at mange bare venter på at Hicks og Gillett skal begynne å fire på sine krav, og at Liverpool dermed straks blir mer interessant for aktuelle kjøpere. Sheikh Mohammed bin Rashid Al Maktoum synes fortsatt å være en favoritt blant disse.