Skadeskutt Inter klare for skippertak

Trener Roberto Mancini mener hans ligaledere kan greie å slå ut Liverpool av CL, hvis alt klaffer i morgen. Tom Henning Øvrebø dømmer. Stadio Giuseppe Meazza.

Mancini håper på under
Lederlaget i Serie A, Inter, kunne komfortabelt vinne 2-0 på lørdag, etter scoringer før pause mot svake Reggina. Mancini brukte et tilnærmet toppet lag, men i likhet med Liverpool mot Newcastle, kunne altså hans mannskap etter hvert cruise inn til tre nye poeng.

I forsvaret er Walter Samuel og Ivan Cordoba ute med langtidskader, mens Marco Materazzi er suspendert mot Liverpool etter det røde kortet på Anfield. Cristian Chivu har vært tvilsom med en skulderskade, og spilte ikke mot Reggina, men i Italia forventes han å bli klar til møtet på Stadio Guiseppe Meazza.

På midtbanen til Inter er chileneren Luis Jiminez kommet inn på laget igjen etter skadetrøbbel, mens Luis Figo fikk 18 minutter som innbytter mot Reggina. De to er forventet å bekle kantene mot Liverpool, mens allsidige Javier Zanetti flyttes ned på venstrebacken.

Julio Cruz er også tilbake etter skade, og var innbytter på lørdag. Argentineren vil ventelig kjempe med landsmannen Hernan Crespo om å få starte ved siden av Zlatan Ibrahimovic tirsdag kveld. Crespo fikk en smell i hodet i siste kamp og ble byttet ut i pausen, mens også Ibrahimovic har slitt med et vondt kne i det siste.

Mot Liverpool vil imidlertid de svarte og blå samle alle mulige ressurser for å hente inn 2-0 tapet på Merseyside. Trener Mancini vil håpe på en gjentakelse av 3-0 seieren for 43 år siden, men innrømmer at da må absolutt alt klaffe.

- Vi behøver å score tre mål for å kvalifisere oss i løpet av 90 minutter, og dette laget er i stand til det, sier Roberto Mancini til italiensk presse.

- Liverpool skapte ikke mye i den første kampen. De greide imidlertid å legge press på oss og, dessverre, viste de fem siste minuttene seg å bli avgjørende.

- Vi kan likevel greie dette. Alt er mulig.

Øvrebø dømmer
I den nevnte 3-0 seieren i 1965 fikk italienerne godkjent en scoring fra et indirekte frispark som gikk rett i mål, og en annen scoring skulle vært annullert for angrep på keeper. Det ble senere dokumentert at dommeren hadde tatt i mot bestikkelser.

Det forventer vi ikke vil skje denne gangen, når det er en norsk dommertrio med Tom Henning Øvrebø i spissen som vil lede kampen.