Skrtel får trøye 37

Liverpool FC bekrefter nå overgangen til Martin Skrtel på sine offisielle nettsider. Slovaken vil få trøye nr 37.

Liverpoolfc.tv melder nå at Martin Skrtel offisielt er Liverpool-spiller. Klubben bekrefter også at slovaken har skrevet under for fire og et halvt år. Den slovakiske landslagsspilleren vil få trøye nr 37.

- Jeg tror dette er en veldig god spiller for fremtiden, sier manager Rafael Benitez til klubbens offisielle nettsted.

- Han besitter et sterkt konkurranseinstinkt, og har en god mentalitet.

Manageren tror at 23-åringen vil finne seg raskt til rette i klubben, og dermed legge press på karer som Jamie Carragher, Sami Hyypiä og Daniel Agger om midtstopperplassene.

- Han er en kvalitetsspiller, og han kan gi dem konkurranse, noe som er et fint problem å ha for meg når jeg skal bestemme hvem som skal spille i fremtiden, siteres manageren.

- Han har rutine og kvalitet nok til å spille kamper ganske snart.

Martin Skrtel var også en god ishockeyspiller i yngre år, og kunne ha valgt å satse på kølle og puck i stedet for fotball. Han står bokført med 15 landskamper og ett mål for Slovakia. Målet kom i en kamp i siste EM-kvalifsering, da Slovakia vant 6-1 hjemme mot Kypros.

Den høye forsvarsspilleren var blant kandidatene til Slovakias beste spiller nominert av det slovakiske fotballforbundet og avisen Pravda i desember 2006. Han var en nøkkelspiller på laget til Zenit St Petersbrug som vant den russiske ligaen i 2007.

Skrtel ble født 15.desember 1984. Han gikk gradene i den slovakiske klubben FC Previdza og spilte også for FC Trencin før han forlot hjemlandet til fordel for Zenit i 2004. Han spilte totalt 113 kamper og gjorde fem mål for de russiske seriemestrene.