Sliten Babel ønsker å slå tilbake

Ryan Babel innrømmer at han hadde en dårlig dag på onsdag. Dirk Kuyt begynner å vise gammel form, i ny posisjon.

Tøff periode for Liverpool og Babel
Det er sjelden at Rafael Benitez bytter ut noen spillere før en time er spilt, men han gjorde et lite unntak på Emirates sist onsdag da Benayoun kom inn for Ryan Babel etter 57 minutter. Den nederlandske kanten har gjort det bra i det siste, som venstrekant i et mer stabilt mannskap spillende i en 4-2-3-1 formasjon, men fikk aldri vist seg fram i kvartfinalen i Champions League.

Babel innrømmer overfor Liverpools egen hjemmeside at han var sliten i London, og at han håper å kunne prestere bedre i returen på Anfield. Trolig vil derfor Ryan være en av dem som Rafael Benitez hviler til ligakampen i morgen, i en hard periode hvor man møter Arsenal tre ganger på sju dager.

- Jeg var litt skuffet over å bli byttet ut, da du ønsker å spille hele tiden, men jeg var sliten, sier 21-årige Babel. - Det er nytt for meg å spille flere slike viktige kamper i løpet av en uke.

- Vi møtte Everton forrige sist weekend og har nå tre kamper mot Arsenal. Vi har ikke noe slikt i Nederland, og det tapper en for energi.

- Det var et godt resultat for oss og vi kan være fornøyde etter å ha scoret et bortemål. Vi arbeidet hardt, og kanskje hadde vi også litt flaks med noen av deres sjanser. Det var utrulig da Bendtner stoppet ballen, men du vet at det er vanskelig å spille mot Arsenal. De kan spille vakker fotball. Jeg vet at mange ønsker at Arsenal skal gå videre da folk sier de spiller bedre fotball, men vi får se etter returkampen hvem som er det beste laget.

- Arsenal er et av de beste lagene i Europa, men de har problemer når lag spiller direkte mot dem og på dødballer. Vi kan greie å nekte dem å score på Anfield, hvor jeg tror det blir en annerledes kamp og noe jeg ser fram til. Jeg var ikke fornøyd med meg selv i bortekampen og måtte gjøre mye defensivt arbeid. Jeg håper det blir en annerledes kamp både for laget og meg selv på tirsdag.

- Sjefen må nå ta avgjørelser på hvem han skal starte med og hvem som skal hvile. Jeg vil være umulig å spille med de samme elleve i tre kamper mot Arsenal. I en slik situasjon tror jeg rotering kan være av det gode.

- Vi kom tilbake sent onsdag kveld, og reiser tilbake på fredag igjen. Det er mentalt vanskelig.

- På torsdag vil vi ha lett trening og på fredag vil jeg tro det blir taktisk trening og om hvordan vi skal spille på lørdag.


Kuyt - toppscorer i Europa
En spiller som ikke har grunn til å være misfornøyd med innsatsen sist onsdag er Dirk Kuyt, som nå begynner å spille stadig bedre i sin ?nye? rolle på høyrekanten. Utligningen mot Arsenal var også hans sjette scoring i denne sesongens Champions League, som gjør ham til toppscorer for Liverpool i turneringen. Etter dødsfallet til hans far er Dirk nå bare glad for at han har funnet tilbake til bedre takter etter en skuffende innledning på sesongen.

- Jeg har hatt en vanskelig sesong og jeg har måttet vise mental styrke, forklarer Kuyt til Liverpool Daily Post. - Jeg hadde noen problemer i høst og alle vet hva det dreide seg om.

- Jeg har bare prøvd å komme igjennom det, og i den andre halvdelen av sesongen har jeg spilt i en annerledes posisjon. Jeg har gjort det jeg kan for å lykkes og det har gått bra med både målgivende pasninger og egne scoringer.

- Manageren behøvde ikke å overtale meg for at jeg skulle spille ute til høyre. Jeg har spilt i den posisjonen i årevis i Nederland, og jeg spilte der også da jeg begynte min karriere i Utrecht.

- Jeg er ingen ortodoks høyreving. Jeg gjør det må min måte og det har hjulpet meg i å fortsette å score mål.

- I fjor scoret jeg 13 mål i ligaen og bare en i Europa, denne sesongen har jeg tre i ligaen og seks i Europa.

- Jeg vet ikke hvorfor det er slik, men jeg kan ikke være fornøyd med det. Jeg håper bare jeg kan komme meg videre og oppleve store øyeblikk med Liverpool.

Kuyt hevdet etter 1-1 kampen mot Arsenal at dommeren gjorde rett som ikke blåste straffe da den lyshårede holdt rundt Alexander Hleb inne i feltet. Engelske tabloidaviser har siden gjort et nummer av at dommeren og Kuyt vokste opp like i nærheten av hverandre i Nederland.

- Det er riktig at vi vokste opp like ved hverandre, men det ville være feil å si at han derfor gjorde meg en tjeneste, svarer Dirk Kuyt på oppslagene.

- Han har dømt mot meg flere ganger i Nederland. Han tok en god avgjørelse og i rettferdighetens navn kjenner han også Robin van Persie.