Snakkesalig Rafa

I et intervju med Liverpools offisielle hjemmside, snakker Rafael Benítez ut om kjøpet av Philippe Degen, Fernando Torres' første år i klubben og sesongforberedelsene så langt.

Liverpools offisielle hjemmeside smir mens jernet er varmt, og følger opp med enda et intervju i formiddag.

Først av alt, hvor glad er du for å kunne presentere Philipp Degen som Liverpool-spiller?

- Jeg er veldig glad, all den tid vi har jobbet hardt med å finne en slik type spiller som kan gå fremover på banen, så jeg tror han vil være en god forsterkning. Det var enda en gang speidernes fortjenteste fordi vi har sikret oss enda en Bosman-spiller.

Hvilke kvaliteter tror du han vil gi laget?

- Han er veldig sterk og liker å gå fremover på banen. Han er meget offensiv og vil gi oss alternativer på høyresiden. Folk snakker mest om flankespillere, men Degen vil gi oss bredde fra backen, hvilket også er viktig.

Var høyrekanten en område du ønsket å forsterke?

- Ja, vi ser etter å forsterke enkelte posisjoner, deriblant høyrekanten, hvor vi så etter mer offensiv kvalitet. Det er derfor vi kjøpte Degen. Det samme gjelder forsåvidt for venstresiden.

Degen vil møte sterk konkurranse fra Steve Finnan og Álvaro Arbeloa angående en startplass på høyrebacken. Er det noe du ønsker i enhver posisjon?

- Ja, helt klart. Det er viktig for meg å ha en, to eller opp mot tre spillere som kan fungere i en eller forskjellige posisjoner og kjempe for deres plasser.

Når ble du først gjort oppmerksom på Degen?

- Under fjorårssesongen begynte vi å legge merke til ham, og vi visste han ville bli en god forsterkning. Men vi gjorde vårt fremstøt først dette året ettersom det gjorde handelen langt enklere siden han var tilgjengelig på fri overgang.

Det har vært trening en drøy uke allerede, og hvor fornøyd er du med tingenes tilstand per dato?

- Jeg er virkelig fornøyd, spesielt med spillernes dedikasjon. Noen ganger må man nesten be dem roe seg ned, siden de spiller i alt for høyt tempo, men det er normalt å være lysten på å spille så tidlig i sesongen. Flere spillere vil også returnere neste uke, men de som har deltatt på treningen denne uken har jeg vært storfornøyde med.

I dag er det ett år siden Fernando Torres signerte for klubben. Hvordan vil du reflektere over hans første år i Liverpool?

- Jeg tror alle vet at han har vært fabelaktig for oss. Vi har alle gode minner fra den dagen han kom og de prestasjonene han har utrettet så langt. Jeg er særdeles fornøyd med ham og forhåpentligvis vil han skinne like mye neste sesong - om det i det hele tatt er mulig.

Avslutningsvis; hva er dine tanker runde den første sesongoppkjøringskampen mot Tranmere kommende uke?

- Den første kampen er alltid viktig. Det vil være nærme folkene våre og interessant for Merseyside, så vi ønsker å gjøre det bra.