Sons of Shankly

Lokale supportergrupper på Merseyside er i ferd med å organisere seg, og formålet er å drive Hicks og Gillett ut av klubben. Aksjoner og boikotter planlegges.

200-300 var til stede da supporterorganisasjoner og nettsteder tilknyttet Liverpool FC satte hverandre stevne på Sandon Pub ved Anfield torsdag kveld.

Hovedformålet med og på møtet var klart - man ønsker Tom Hicks og George Gillett ut av klubben.

I første omgang vil dette i praksis bety at det planlegges aksjoner allerede til lørdagens kamp mot Sunderland, hvor man bl.a. vil oppfordre fans til boikott av suvenirbutikken på stadion.

Det vil også bli en markering inne på stadion mot slutten av Liverpool v Sunderland, i form av sang og bannere.

Et panel på seks personer ledet en til tider følelsesladet debatt i puben hvor Liverpool ble stiftet i 1892.

Det ble kommentert at det var viktig at fansen nå står sammen. I FA-Cup kampen mot Havant and Waterlooville var det for eksempel en seksjon på The Kop som begynte å synge sanger mot amerikanerne, mens en annen del av tribunen begynte å hysje på dem og oppfordre til at man bare skulle synge om LFC og støtte laget. Det var viktig at man nå ikke gikk i mot hverandre, da det kunne ses på som en seier for Hicks og Gillett.

Det ble uttrykt håp om at Share Liverpool FC ville få støtte, men det virket ikke å være store forhåpninger i salen angående dette.

Da var det mer engasjement når det ble snakket om de amerikanske eierne, og den PR-kampanjen som nå var begynt og som det ble hevdet var nye løgner for å dekke tidligere løgner.

Det Hicks og Gillett aldri kan kjøpe er sjelen til de som lever og ånder for Liverpool FC. Man var ikke til for at Tom Hicks kunne sko seg på de helrøde, for å bruke pengene på klubber han har i USA.

Man var beredt til å kjempe, men den siste utveien ville være å la være å gå på kamper.

Sons of Shankly har dannet en arbeidskomité som man håper er starten på en sterk organisasjon som kan telle 10.000-20.000 medlemmer.