Statistikk foran møtet med Bolton

Klarer Liverpool å følge opp de to fine seirene mot Bolton forrige sesong. Her er nøkkeltallene foran kampen på Reebok Stadium i morgen.

I fjor vant Liverpool 3-1 over Bolton på Reebok Stadium. Et selvmål av keeper Jussi Jaaskelainen, samt scoringer av Ryan Babel og Fabio Aurelio bidro til det, mens Tamir Cohen gjorde Boltons trøstemål.

Det røde vant også hjemmekampen mot Wanderers, 4-0. Sami Hyypiä, Fernando Torres, Steven Gerrard (straffe) og Ryan Babel gjorde målene på Anfield.

En ny seier i morgen vil føre Liverpool opp i 32 poeng, som i så fall vil være høyeste poengsum klubben har oppnådd i Premier League etter 13 kamper.

Det var imidlertid på Reebok at Rafael Benitez led sitt første nederlag som Liverpool-manager, i august 2004. Av de 18 møtene mellom lagene i Premier League har Liverpool vunnet 11 og tapt tre. De røde har faktisk bare tapt tre av de siste 24 møtene mellom lagene. Alle tapene har kommet i Bolton.

Mer bekymringsfullt er det at Liverpool kun har klart å bokføre en kamp uten baklengsmål på de siste 18 besøkene i Bolton, og ingen i de siste åtte. De røde har imidlertid gjort mål i 10 av de 12 siste kampene i Bolton.

Liverpools største seier i Bolton kom i september 1907, da de vant 4-0. Det største tapet, 8-1, kom i mai 1932. Sist lagene spilte målløst i Bolton var i desember 1937.

Robbie Fowler er den siste Liverpool-spiller til å gjøre hat-trick mot Bolton. Han gjorde hele fire mål i en kamp på Anfield i september 1995. Ingen Liverpool-spiller har klart å gjøre hat-trick mot Bolton på bortebane, men fire har klart det på Anfield. I tillegg til Fowler var det Jack Parkinson (1913), Henry Race (1929) og Jimmy Case (1978).

Den siste Liverpool-spiller til å bli utvist i Bolton var Robbie Fowler i november 1997.

Xabi Alonso debuterte for Liverpool på Reebok Stadium i august 2004.

Sami Hyypiä har gjort flere ligamål mot Bolton enn mot noe annet lag. Tre i tallet. Fem av Steven Gerrards 57 ligamål har kommet mot Bolton. Robbie Keane gjorde mål for Tottenham på Reebok i fjor, i en kamp som endte 1-1.

Bolton har gjort mål i kun halvparten av sine 12 ligakamper denne sesongen. De har vunnet to hjemmekamper, mot Stoke og Manchester City. De spilte uavgjort mot West Brom og Blackburn og tapte for Arsenal og Everton.

Bolton har sluppet inn kun tre mål på sine siste fem kamper, og har nå muligheten til å ta sin tredje strake seier i Premier League for første gang siden desember 2006.