Stevie G i 100

Steven Gerrard er den første midtbanespilleren i Liverpools historie som når et tresifret antall scoringer i helrødt, og er inne blant topp 15 totalt blant klubbens toppscorere.

Et susende skudd etter frispark, og Steven Gerrard kunne ta i mot hyllesten fra The Kop etter at hans scoring nr.100 ga 3-0 mot PSV i går kveld.

Ingen midtbanespiller har tidligere nådd 100 mål, selv om Steven spesielt forrige sesong også spilte noen kamper som litt tilbaketrukket partner for Fernando Torres på topp. Noen vil kunne hevde at John Barnes hadde mange kamper på både venstrevingen og sentral midtbane, men den sorte perle hadde likevel en mer offensiv posisjon totalt sett enn hva en kan si om Gerrard.

Liverpools kaptein og store talsmann har scoret i finaler i Ligacup (Man Utd 02/03), UEFA-Cup (Alaves 00/01), FA-Cup (West Ham 05/06) og Champions League (Milan 04/05). Viktige og sene scoringer har i det hele tatt blitt noe av scouserens varemerke. Ikke minst i Europa hvor 28 fulltreffere er desidert mest på Anfield.

Slik fordeler scoringene til Steven seg:

Liga: 56
E-Cup: 28 (24 CL, 4 UEFA-Cup)
FA-Cup: 8
Ligacup: 7
VM for klubblag: 1

Gerrard har scoret 32 mål i 1.omgang og 68 mål i 2.omgang. 97 av målene har kommet etter at han startet kampen, mens 3 er som innbytter. 12 mål har kommet på straffespark. Han har scoret flest ganger mot Aston Villa (7).

Disse spillerne er foran ham på listen over totalt antall scoringer for Liverpool FC:
1. Rush 346, 2. Hunt 286, 3. Hodgson 241, 4. Liddell 228, 5. Fowler 183, 6. Dalglish 172, 7. Owen 158, 8. Chambers 151, 9. Raybould 130, 10. Parkinson 129, 11. Forshaw 124, 12. St. John 118, 13. Balmer 111, 14. Barnes 108, 15. Keegan 100.