Stillstand på transferfronten

Rafael Benitez må og vil selge spillere, for å kunne hente de forsterkningene som skal bringe Liverpool opp på et enda høyere nivå.

Yossi Benayoun har med ett blitt nevnt i medias transferspekulasjoner, etter at Portsmouth innrømmet at de kan være interessert i å sikre seg israeleren. Yossi har selv sagt at han ønsker å bli i Liverpool, men Rafael Benitez vet at han må hente inn penger via spillersalg dersom han skal sikre se offensive toppspillere foran neste sesong.

David Silva og David Villa blir nevnt som mål av tabloidavisene, en duo som ventes å ha en samlet prislapp på om lag £40M.

Peter Crouch, Scott Carson og Jermaine Pennant er blant de spillerne Rafa håper å kunne innkassere transfermidler for, men så langt virker interessen lunken. Portsmouth har riktignok vist interesse for Crouch, men skal ikke være villig i å betale opp mot det tosifrede antall millioner pund som Liverpool forventer seg. Aston Villa synes også å ha mistet noe av interessen for Scott Carson, mens det heller ikke har dukket opp noen bud for Jermaine Pennant.

I realiteten vil nok dermed Rafa være klar for å høre på bud for alle hans spillere som han ikke regner blant sine faste folk. Yossi Benayoun kommer i den kategorien, og selv om den kreative spilleren i utgangspunktet nok ikke var på salgslisten vil han ventelig ha en pris.

En som spiller som forventes å komme til Anfield er Gareth Barry, og at det kjøpet blir finansiert ved at Xabi Alonso går til Juventus. Liverpool forventer at et konkret bud fra italienerne blir fakset til Anfield med det første.