Stjernespisser tilbake i aksjon

Atlético Madrid har Sergio Agüero med seg til Liverpool, mens Fernando Torres også kan bli erklært frisk nok til å starte i morgen, hvor avansement kan bli sikret for den vinnende part.

Atlético Madrid viser betydelig bedre form foran møtet med Liverpool på Anfield enn de gjorde før et første møtet på Vicente Calderon for knappe to uker siden. Siden den gang har man spilt en sterk 4-4-kamp borte mot delt serieleder Villarreal, pluss en grei gjennomkjøring i den spanske cupen mot Orihuela, et middels lag på Costa Blanca-kysten. Diego Forlán nettet det eneste målet mot laget som befinner seg fjerde nivå i avdeling tre i Spania. Sergio Agüero var igjen tilbake i aksjon mot Real Mallorca på lørdag etter å ha blitt hvilt siden Liverpool-kampen, og viste sin kvalitet ved å score begge lagets mål i 2-0-seieren.

Atlético-manager Javier Aguirre proklamerer at Agüero enda ikke er 100% skadefri, men at hjemmelaget må være på tå hev dersom de har planer om å få med seg poeng fra kampen. Det var etter innbyttet av den lille argentineren at det spanske laget fikk fart på sakene og sikret seg ett poeng i det første møtet på Vicente Calderon.

- Jeg vil ta med Sergio Agüero i troppen til Liverpool-kampen, men han holder på med et intensivt treningsprogram og har enda to uker igjen med spesialisert trening. Han blir bedre for hver dag som går, men trenger fortsatt tid, uttaler Aguirre.

Den 20 år gamle argentineren var i likhet med Javier Mascherano med i sommerens OL i Beijing, hvor de lyseblå- og hvitstripete gikk til topps og kunne innkassere sitt andre OL-gull på rad i fotball. Derfor har Torres' tidligere angrepsmakker vært sliten i deler av sesongen, men har på tross av dette scoret tre mål i Champions League og fire mål i hjemlig liga.

En annen stjernespiss som kan bli klar til kampen er Fernando Torres, men det har enda ikke kommet noen ytterligere opplysninger etter Rafael Benítez sine uttalelser etter kampen mot Tottenham lørdag kveld. Dersom ikke spanjolen starter vil han i det minste sitte på benken mot gamle lagkamerater.

De røde kan sikre avansement i morgen, men det samme er tilfelle også for Atlético Madrid. Dersom en av klubbene skulle vinne på Anfield, samtidig som PSV avgir poeng borte mot Marseille, vil avansement til den første utslagsrunden i Champions League 08/09 så og si være sikret. Taper PSV så vil avansement for den vinnende part vøre garantert. For den eventuelt tapende part kan det begynne å bli litt småskummelt dersom PSV igjen skulle vinne, for da vil nederlenderne kun befinne seg ett poeng bak andreplassen med to kamper igjen å spille.

Det er Atléticos Antonio Lopez enig i, og bedyrer følgende: - Vi kan ikke gå ut i hundre på Anfield. Liverpool har et meget kompakt lag med en enhet som fungerer meget bra. Vi må prøve å ilegge oss deres spill og ta godt vare på de sjansene vi får.

Liverpool er relativt store oddsfavoritter med 1,62 i odds hos blant annet Unibet. Uavgjort gir 3,60 ganger innsatsen tilbake, mens man kan over seksdoble pengene dersom en har tro på Atlético-seier på Anfield.