Stolt manager

Benítez er stolt av å ta over Shanklys rekord for antall ganger å ha ledet Liverpool i europacupkamper. Benítez bryr seg lite om det blir 1. eller 2. plass i gruppe D.

Rafael Benítez er innstilt på å skrive sitt eget kapittel i Liverpools historie når han i morgendagens Champions League-kamp passerer legendariske Bill Shankly i antall e-cupkamper i sjefsstolen på Anfield. Han vil lede sitt lag for 66. gang i Europa, én gang mer enn det Shankly oppnådde.

- Jeg er virkelig stolt av å være i en slik posisjon.  Forhåpentligvis vil jeg være her de neste 66 kampene også, uttaler Benítez. 

- Dette antallet av europeiske kamper er en god prestasjon for hvem som helst, men spesielt når du snakker om et topplag som Liverpool.  Det betyr også at laget gjør det bra i Europa, og det er svært positivt for klubben.

- Jeg er stolt, men kampen er viktigere. Jeg kjenner historien, og jeg forstår den.

- Jeg kan huske da jeg var i Real Madrid (på reservelaget) som Liverpool beseiret 1-0 i Serievinnercupfinalen. Min venn var målvakt og det var mange tidligere lagkamerater på det laget. Så fra så langt tilbake har jeg blitt påvirket av Liverpools resultater. 

- Så å være her nå og nyte denne klubben og den jobben jeg gjør, er flott. Men jeg må ikke la noen personlige tanker distrahere meg fra denne kampen.

- Champions League er enormt, og vi må avansere. Forhåpentligvis kan vi sørge for at vi har kvalifisert oss etter denne kampen. Da kan vi konsentrere oss om Premier League.

- Det er alltid stor forventning. I mitt første år her snakket alle om behovet for å vinne noe eller å gjøre det bra. Men etter å ha vunnet Champions League ble forventningene for høye. Alle ønsket Premier League, noe som ble hardt etter så mange år uten å ha lykkes i den turneringen.

- Det har tatt tid å bygge et lag, og vi prøver fortsatt å gjøre det. Nå som forventningene har økt, sier folk at vi må vinne den. Men på grunn av at konkurransen er så sterk, er det veldig vanskelig å få det til.

For tretten måneder siden vant Marseille på Anfield og ødela nesten Liverpools sesong.
- Nå er vi på toppen av tabellen og i en fantastisk posisjon i to turneringer. Hvis vi kan slå Marseille, vil vi kvalifisere oss med én kamp igjen.

- Det er mye bedre enn sist sesong, mye bedre enn to eller tre sesonger siden. Så vi må fortsette å vise fremgang og fortsette å arbeide på måten vi gjør for komme nærmere våre målsettinger.

- Dette er annerledes enn sist sesong. Etter å ha tapt for Marseille hadde vi ett poeng fra tre kamper. Vi måtte vinne resten. Vi måtte kjempe helt til siste slutt.

Benítez bryr seg lite om Liverpool havner på 1. eller 2. plass i gruppe D.
- Det er trolig bedre å havne på første. Men vi kom på første for et par år siden. Da møtte vi Benfica og tapte.  Da vi kom på andre, vant vi mot Juventus og Inter. Så man vet aldri hvordan det vil gå.