Straffemål av Agger og Benayoun

Agger og Benayoun scoret på straffe. Agger, Hyypiä, Torres og El Zhar skaffet straffespark. Spillesugen danske. Kun tre røde spilte for Spania. Mange minutter for våre.

Liverpool hadde hele fem spillere med i Spanias tropp til dagens bortekamp mot Estland. Både Fernando Torres og Xabi Alonso var på banen samtlige minutter, mens Albert Riera fikk et innhopp i det 78.minutt. Pepe Reina var ubenyttet reserve. Alvaro Arbeloa var verken på banen eller benken. Selve kampen endte med 3-0 til bortelaget. Målscorere var Juanito (35.), David Villa (str. 37.) og Carles Puyol (69.). Torres ble lagt ned i forkant av straffesparket som Villa scoret på, og "El Niño" headet i tverrliggeren i forkant av det tredje målet. Puyol satte enkelt inn returen.

Daniel Agger virket svært spillesugen da Danmark var verter for Malta i Parken i København. Danskene tok ledelsen ved Søren Larsen etter ti minutter. Da halvtimen var spilt, ble Agger holdt i straffefeltet. Dommeren pekte korrekt på straffemerket. Liverpool-midtstopperen tok selv straffesparket, og han ventet ut keeperen og satte ballen lavt i motsatt hjørne. Like etter pause scoret Søren Larsen kampenes siste mål. Seieren kunne fort vært større enn 3-0. Daniel Agger kunne selv hatt ytterligere to fulltreffere. Før pause prøvde han seg på en Alonso-spesial. Maltas keeper sto langt ute, men avslutningen gikk over mål. Midtstopperen var også farlig frempå ved en corner etter sidebyttet. Headingen ble mesterlig reddet av bortelagets sisteskanse.

England tok en oppskriftmessig seier hjemme mot Kazakhstan, men engelskmennene slet med å bryte igjennom bortelagets forsvarsmur. Det tok 51 minutter før England fikk hull på byllen. En corner fra Frank Lampard ble headet kontant i mål av Rio Ferdinand. 12 minutter senere sendte Lampard i vei et frispark som gikk via Alexandre Kuchma og i mål. Kazakhstan reduserte i det 68. minutt. Et tilbakespill fra Ashley Cole ble snappet av Kukeyev,  og han satte ballen til side for James. Wayne Rooney økte ledelsen til 3-1. Manchester United-spilleren headet i mål etter innlegg fra Wes Brown. Rooney scoret også nummer fire i det 86.minutt. I siste spilleminutt fastsatte Jermaine Defoe sluttresultatet til 5-1. Steven Gerrard spilte hele kampen sentralt på midtbanen.

Både Dirk Kuyt og Ryan Babel startet på hver sin kant for Nederland mot Island, men bare Kuyt fullførte kampen. Ryan Babel var en stadig trussel for Islands høyreback i første omgang, og var kanskje de oransjes beste spiller før pause. 21-åringen ble imidlertid erstattet med PSV Eindhovens Ibrahim Affelay i det 68. minutt. Oppgjøret i Rotterdam endte med 2-0-seier til hjemmelaget. Joris Mathijsen (14.) og Klass Huntelaar (64.) besørget scoringene.

Yossi Benayoun sendte Israel i føringen fra straffemerket allerede før viserern viste ett minutt i Luxembourg. Israels kaptein ble byttet ut to minutter før slutt. Da ledet bortelaget 3-1, noe som også ble sluttresultatet.

Sami Hyypiä var kaptein for Finland i 1-0-seieren hjemme mot Aserbajdsjan. Midtstopperen spilte samtlige minutter. Kampens eneste scoring kom fra Mikael Forssell på straffe i det 62. minutt etter at Hyypiä hadde blitt lagt ned.

Andrea Dossena var på banen i 90 minutter for Italia i det målløse oppgjøret mot Bulgaria i Sofia.

Argentina beseiret Uruguay 2-1 i Buenos Aires, i en kamp der taklingene kom høyt og lavt. Ti spillere, inkludert Mascherano, ble notert i dommerens bok. Mascherano spilte hele oppgjøret. Lionel Messi og Sergio Agüero scoret hjemmelagets mål før det første kvarteret var passert.

Marokko sikret seg gruppeseieren med 4-1 hjemme mot Mauritania. Marokko er dermed videre til neste kvalifiseringsrundel. Nabil El Zhar spilte de første 80 minuttene. Han ble lagt ned i straffefeltet i det 33. minutt, og Youssef Safri førte hjemmelaget i ledelsen på det påfølgende straffesparket.

Utlånte Andriy Voronin var ubenyttet reserve da det ble 0-0 mellom Ukraina og Kroatia i Kharkov.

Ajdarevic og Buchtmann
Sverige U19-landslag spilte 3-3 (2-1) mot Island i den første kampen av tre i EM-kvalifiseringen i Makedonia. Astrit Ajdarevic var kaptein og spilte hele kampen. Hammarbys Simon Helg sto for to flotte nettkjnninger for Sverige, den ene var utligningen til 3-3 i det 89. minutt. Sverige møter vertsnasjonen på mandag.

Christopher Buchtmann er tatt ut i en 32-mannstropp til fire privatlandskamper for Tyskland U17. Tsjekkia er motstander 14. og 16. oktober, mens Russland står på motsatt banehalvdel både 17. og 19. oktober. Alle fire oppgjørene spilles i Tyskland.