Supportere vil kjøpe LFC!?

På en pressekonferanse i morgen vil man gi til orde for muligheten om at supporterne selv kjøper tilbake Liverpool FC. Robert Kraft vil ikke utelukke nytt bud på klubben.

Pressekonferanse
Rogan Taylor startet etter Heysel-tragedien i 1985 organisasjonen "Football Supporters' Association", og han er nå leder for "Football Industry Group" på universitet i Liverpool.

Taylor står nå i bresjen for et tiltak som man håper kan bringe Liverpool Football Club tilbake til supporterne. Sammen med Phil French, som bl.a. har arbeidet i Premier League og advokaten Kevin Jaquiss vil han i morgen legge frem disse tankene på en pressekonferanse på universitetet i Liverpool

Grupperingen "Share Liverpool FC" vil presentere en plan for å kjøpe ut Liverpool FC, gjennom at 100.000 røde fans går sammen om å skaffe £500M for sikre seg klubben fra de nåværende amerikanske eierne, og å bygge en ny stadion. En model ikke ulik hva man har i Barcelona.

- Tiden er nå inne for å legge fram ulike muligheter for løsninger i forhold til den økende skepsis det er blant fotballfans når det gjelder utvikling av eierskap i større fotballklubber. Tusenvis av Liverpool-fans har allerede demonstrert sin misnøye med den nåværende situasjonen. Store gjeldsbyrder blir ofte pålagt klubber som nylig er oppkjøpt, men fansen vet at det til slutt vil være dem selv som må betale dette gjennom økte billettpriser og andre tiltak. I en slik situasjon, hvorfor kan man ikke ganske enkelt kjøpe klubben selv?

- Det mange ikke er klar over at det er andre måter å finansiere og overta eierskap i store klubber. I Tyskland og Spania er de fleste av klubbene på toppnivå ganske enkelt "ikke til salgs". De er eid av mange tusener "medlemmer", eller fans om man vil. Champions League har blitt vunnet seks ganger på de siste 15 årene av klubber som er eid og blir drevet på en slik måte.

Pressekonferansen starter i morgen kl 18.00, norsk tid.


Kraft fortsatt interessert
Robert Kraft, som eier den amerikanske fotballklubben New England Revolution, hvor tidligere Liverpool-legende Steve Nicol er trener, sier til Sky at han ikke vil utelukke å prøve å kjøpe Liverpool FC en gang til. Kraft var tidlig i bildet da man på Anfield søkte etter investorer, men det ble aldri noe praktisk resultat av de samtalene som var med Moores og Parry.

- Jeg kan ikke helt utelukke at jeg vil prøve å kjøpe Liverpool FC. Jeg satte pris på mine møter med David Moores og Liverpool har en unik fanbase med lidenskapelige supportere. Jeg vil sammenligne dem med hva vi har her i New England Revolution. Hvis du gir dem et kvalitetsprodukt, og de skjønner at du gjør hva du kan for å skaffe suksess, da er det også veldig lojale.

- Hvis vi skal være med på noe må vi imidlertid ha mulighet til å kjempe på det helt øverste nivået, ellers så er det ikke interessant. Vi vil aldri være med i en business hvor vi ikke kan være i toppen. I fotball er det ingen begrensninger på hvilke beløp man kan kjøpe spillere for, og det gjør at man undrer på om man har kapasitet til å være med der oppe.