Surt semifinaletap for Németh og Gulácsi

Ungarn røk ut av U19-EM etter 0-1-tap i semifinalen mot Italia. Németh misbrukte et par gode muligheter, mens Gulacsi stort sett viste godt keeperspill. Simon var suspendert.

Ungarn måtte se at Italia ble for sterke i semifinalen i U19-EM. Krisztián Németh og Péter Gulácsi var tilbake i startoppstillingen etter å ha blitt hvilt mot Tyskland på søndag. Németh var en stadig trussel for Italias forsvar, og han hadde en rekke gode muligheter til å gi Ungarn ledelsen. Dessverre viste Italia effektivitet og satte inn kampens eneste mål i det 65. minutt. Silvano Raggio Garibaldi sendte i vei en fin stikker til innbytter Fernando Martin Forestieri. Gulcási kastet seg ut i full lengde, men avslutningen gikk inn i lengste hjørne. Németh hadde en god mulighet til å utligne. Et knallhardt skudd ble reddet av Italias keeper.

Ungarn presset på for utligning, men Italia var farlig på kontringer. Gulácsi var svært årvåken i et par situasjoner, og måtte agere sweeper for å forhindre at italienerne kunne komme igjennom alene med keeper. Liverpool-målvakten måtte slå en ball i stolpen på mesterlig vis da Italia avsluttet fra kloss hold. Italia hadde nok en ball i nettet, men den norske dommeren Svein Oddvar Moen annullerte korrekt for offside. Fire minutter på overtid så utligningen ut til å være et faktum. Gosztonyis avslutning traff imidlertid stolpen.

Både Gulácsi og Németh spilte samtlige minutter, mens András Simon var suspendert etter å ha pådratt seg to gule kort i gruppespillet.

Italia møter Tyskland i lørdagens finale.